Κατηγορίες
Διάφορα

Ιδού η απίστευτη οικολογική καταστροφή στα Γεράνεια όρη. Κυριολεκτικά κρανίου τόπος… (vid)

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Mega στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή όπου περισσότερα από 70.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη, είναι συγκλονιστικές.

Τα “Eco Γεγονότα” πήγαν στα καμένα με τον Δασολόγο Λευτέρη Σταματόπουλο ο οποίος δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουμε όλοι μας για το τι θα φέρει η επόμενη ημέρα.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από τον Σχίνο στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, με κατεύθυνση προς τους οικισμούς Μαυρολίμνη και Βαμβακιές.

Τα πλάνα μιλούν από μόνα τους…

«Από πληροφορίες, από εδώ ξεκίνησε η φωτιά, από καιγόμενα κλαριά. Λέγεται ότι κατά τις 17:00 κάποιος αφού κλάδεψε τις ελιές του, πήρε τα υπολείμματα και τους έβαλε φωτιά. Έμεινε στη φωτιά ως τις 19:00, την έσβησε ή νόμισε ότι έσβησε και έφυγε», λέει ο κ. Σταματόπουλος.

Το τι θα φέρει την επόμενη ημέρα; Ο κ. Σταματόπουλος αναφέρθηκε στον πιο επικίνδυνο χείμαρρο της περιοχής. «Επειδή όλη η υδρολογική λεκάνη είναι καμένη φοβούμαστε ότι θα είναι ανυπολόγιστες οι ζημιές Πρέπει να γίνουν κορμοφράγματα για να καθυστερήσουν το νερό. Ο μισός οικισμός από τις Βαμβακιές κινδυνεύει».

Γεράνεια Όρη: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected