Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι!

Ένα σπουδαίο παιχνίδι, αντάξιο των δύο φιναλίστ, παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που έδωσαν το παρών στο Ντραγκάο του Οπόρτο αλλά και όλοι εμείς από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Η Τσέλσι κατάφερε να επικρατήσει της Σίτι και να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της, αφήνοντας στο…μηδέν την ομάδα του Γουαρδιόλα που δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Το ματς είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τελικού, πόσο μάλλον όταν αντίπαλες είναι δύο αγγλικές ομάδες. Μπορεί να μην υπήρχαν φάσεις στις δύο εστίες, όμως το πάθος και η δύναμη…ξεχείλιζαν σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας.

Αποτέλεσμα ήταν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές, μία για κάθε ομάδα (Τιάγκο Σίλβα και Ντε Μπρόινε αντίστοιχα), που άλλαξαν τα σχέδια των δύο προπονητές.

Η…μπίλια τελικά έκατσε στους Λονδρέζους, που με ένα γκολ του Χάβερτς (πρώτο στην Ευρώπη για φέτος) πήρε τη νίκη και μαζί το πολυπόθητο τρόπαιο!

Το φιλμ του αγώνα

Στο 8ο λεπτό ο Στέρλινγκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, στόπαρε εξαιρετικά αλλά ο Τζέιμς έκλεισε σωστά και με τη βοήθεια του Μεντί απομάκρυναν σε κόρνερ.

Στο 14′, η Τσέλσι βρέθηκε κοντά στο γκολ, όταν ο Τσίλγουελ έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πάσαρε παράλληλα στον αμαρκάριστο Βέρνερ αλλά ο τελευταίος πλάσαρε πάνω στον Έντερσον.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο δραστήριος Βέρνερ μπήκε από αριστερά, έφτασε κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που έπιασε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Καταιγιστικός ο ρυθμός στο διάστημα αυτό, κυρίως από πλευράς Τσέλσι. Ο Τσίλγουελ έκανε τη σέντρα από αριστερά στο 17′, ο Καντέ πιο ψηλά από δύο αντιπάλους αλλά η κεφαλιά δε βρήκε στόχο.

Στο 28′ πολύ καλή στιγμή για τη Σίτι με τον Φόντεν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μεντί αλλά το τάκλιν του Ρούντιγκερ ήταν κάτι παραπάνω από σωτήριο.

Η καλύτερη εικόνα της Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο αποτυπώθηκε στο 38′, όταν ο Μάουντ βρήκε εξαιρετικά στον κενό χώρο τον Χάβερτς, ο τελευταίος πέρασε και τον Έντερσον για να ανοίξει το σκορ υπέρ των Λονδρέζων (0-1).

Στο δεύτερο μέρος, η Σίτι μπήκε δυνατά ωστόσο η πρώτη της καλή επίσκεψη σημειώθηκε στο 68′ όταν ο Φόντεν μπήκε πολύ ωραία από τα δεξιά, θέλησε με παράλληλη να βρει τον Μαχρέζ στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Αθπικουλέτα βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή, απέκρουσε σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία στο 73′ για τη Τσέλσι να κάνει δύο τα τέρματα της. Ο Χάβερτς βγήκε στην κόντρα, πάσαρε δεξιά στον νεοεισελθόντα Πούλισικ, ο οποίος πλάσαρε πάνω από τον Έντερσον αλλά η μπάλα είχε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε άουτ.

Η τελευταία φάση του αγώνα λίγο έλειψε να στείλει το ματς στην παράταση και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαχρέζ σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα…σαδιστικά κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τη Τσέλσι να πανηγυρίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο, εννιά χρόνια μετά το τελευταίο τρόπαιο.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Ζιντσένκο, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα (64′ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν, Στέρλινγκ (76′ Αγουέρο), Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε (59′ λ.τ. Ζεσούς)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) : Μεντί, Τιάγκο Σίλβα (39′ λ.τ. Κρίστενσεν), Ρίντιγκερ, Αθπικουλέτα, Ζορζίνιο, Βέρνερ (66′ Πούλισικ), Καντέ, Τσίλγουελ, Τζέιμς, Χάβερτς, Μάουντ (80′ Κόβασιτς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected