Κατηγορίες
Super League 1

Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Super League 2020-21: H “ακτινογραφία” του Αστέρα Τρίπολης

Η σταθερή παρουσία του Αστέρα Τρίπολης τα τελευταία χρόνια στη Super League είναι φυσικό να δημιουργεί φιλοδοξίες κάθε χρόνο.

Και η είσοδος στα Playoffs δεν μπορεί παρά να είναι για τον Αστέρα στόχος. Πέρσι ο ΟΦΗ είχε συνδυάσει την παρουσία του στην εξάδα με τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της περιφέρειας.

Φέτος τα ήθελε και τα κέρδισε ο Αστέρας Τρίπολης, που γρήγορα ξεχώρισε και αύξησε τη βαθμολογική διαφορά από άλλους διεκδικητές. Το μόνο που δεν κατάφερε ήταν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού ήταν μόνο τέσσερα.

Διατηρώντας τον κορμό και τον προπονητή από πέρσι λοιπόν, ο Αστέρας Τρίπολης για έκτη φορά τα δέκα τελευταία χρόνια ήταν η καλύτερη ομάδα της περιφέρειας. Ήταν το νέο… πρόσωπο στα Playoffs, αφού αντικατέστησε τον ΟΦΗ, ενώ οι άλλες πέντε ομάδες ήταν οι ίδιες με πέρσι.

Ο Αστέρας πέτυχε σπουδαία πράγματα στη φετινή σεζόν.

Δεν έχασε δέκα αγώνες από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο κάνοντας ρεκόρ στην ιστορία του στη Super League. Στο τέλος του πρωταθλήματος βέβαια έκανε ένα αρνητικό ρεκόρ, με 11 παιχνίδια χωρίς νίκη.

Έκανε έξι διαδοχικές νίκες από τις 10 Ιανουαρίου ως και τις 7 Φεβρουαρίου, που είναι επίσης ρεκόρ στην ιστορία του στην κατηγορία.

Δεν έχασε επτά διαδοχικά παιχνίδια εκτός έδρας από τον Δεκέμβριο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ρεκόρ στην κατηγορία, αλλά και στην επαγγελματική ιστορία της ομάδας.

Δεν έχασε κανένα παιχνίδι σε έδρα της περιφέρειας στη σεζόν. Έχει να χάσει από την 1η Μαρτίου 2020.

Έκανε άλλα δύο ρεκόρ στα Playoffs. Τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες, αλλά και πέντε διαδοχικές στην έδρα του.

Η πορεία
«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει το ρητό και ο Αστέρας Τρίπολης το… ενεργοποίησε, ξεκινώντας με νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο, ισοπαλία στο Αγρίνιο, αφού ο Αστέρας προηγήθηκε και νίκη μέσα στη Λάρισα. Ο Οκτώβριος κλείνει με εντός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ.

Ο Νοέμβριος και οι πρώτες μέρες του Δεκέμβρη δεν είναι το ίδιο καλές, αφού η συγκομιδή του περιορίζεται σε τρεις βαθμούς σε έξι παιχνίδια. Χάνει στη Θεσσαλονίκη από Άρη και ΠΑΟΚ και στην έδρα του από την ΑΕΚ, ενώ φέρνει ισοπαλίες στη Λαμία και στην Τρίπολη με τον Απόλλωνα και το Βόλο.

Ο Αστέρας κάνει πολύ καλά πρώτα ημίχρονα, έχοντας δεχτεί ένα γκολ μόνο, αυτό από την ΑΕΚ. Μετά από έξι αγώνες χωρίς νίκη, στις 14 Δεκεμβρίου νικά τον Ατρόμητο με 2-0, ενώ αποχαιρετά το 2020 με ισοπαλία στα Γιάννενα.

Στον πρώτο γύρο ο Αστέρας είναι έκτος στη βαθμολογία και ξεκινά με ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Την ημέρα των Φώτων ο Ολυμπιακός του βάζει δύσκολα και τον νικά στην Τρίπολη με 4-0.

Το παιχνίδι αυτό λειτουργεί σαν ξυπνητήρι όμως για τον Αστέρα. Βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας και ξεκινά ένα εντυπωσιακό σερί έξι νικών μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου, όπου δέχεται μόλις ένα γκολ.

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, δεν μπορεί άλλη ομάδα να ακολουθήσει και ο Αστέρας είναι έκτος, 11 βαθμούς μπροστά από τον Ατρόμητο και 14 από το Βόλο.

Ακολουθεί μια ισοπαλία εντός έδρας με τη φορμαρισμένη Λαμία, που του σταματά το σερί, ενώ στο «Σπύρος Λούης» προηγείται της ΑΕΚ 2-0, αλλά ισοφαρίζεται σε 2-2.

Μόνο με θαύμα χάνει την έκτη θέση και ακόμα και η προσμονή του θαύματος σβήνει, όταν νικά τον ΠΑΟΚ με 2-1 στις 27 Φεβρουαρίου.
Ακολουθεί η ισοπαλία στο Περιστέρι, αλλά το αήττητο σερί σταματάει στου 10 αγώνες, αφού στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ο ΠΑΣ Γιάννινα κάνει τη ζημιά μέσα στην Τρίπολη με γκολ στο 85’.

Ο Αστέρας μπαίνει στα πλέι οφ με 42 βαθμούς. Πέντε από τον τέταρτο ΠΑΟΚ και τρεις από τον πέμπτο Παναθηναϊκό. Είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει καλύτερα από τον ΟΦΗ της περασμένης σεζόν.

Ξεκινά με ισοπαλία στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας από 0-2 σε 2-2 στα τελευταία λεπτά. Παλεύει το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά χάνει στο δεύτερο ημίχρονο. Νέα ισοπαλία στην έδρα του με τον ΠΑΟΚ, ενώ χάνει από ΑΕΚ και Ολυμπιακό εκτός έδρας, πάλι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ακολουθούν τέσσερις ισοπαλίες, άλλες τρεις στον έδρα του, και μια με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Είναι 11 παιχνίδια χωρίς νίκη, κάτι που δεν του έχει ξανασυμβεί στην κατηγορία. Οξύμωρο σε μια πετυχημένη σεζόν, αλλά γεγονός. Δεν θα το αφήσει όμως να μεγαλώσει, ούτε θα αποχαιρετήσει τα Playoffs χωρίς νίκη. Κλείνει τη σεζόν με νίκη στην Τούμπα με 1-0.

Ο προπονητής
Ο Μίλαν Ράσταβατς είχε προσφέρει έργο στην Ξάνθη, και ο Αστέρας Τρίπολης θέλησε να δοκιμάσει αν του ταίριαζε ο Σέρβος τεχνικός στις 5 Δεκεμβρίου 2019.

Στην πρώτη σεζόν έδειξε καλά στοιχεία και στη δεύτερη, που ήταν όλη δική του, από την προετοιμασία ως το τέλος, έφερε την ομάδα του στην ελίτ της Super League.

Η ταυτότητα της σεζόν
Αγώνες: 36
Νίκες: 12
Ισοπαλίες: 15
Ήττες: 9
Τέρματα: 36-38
Παίκτες που χρησιμοποίησε: 29
Παίκτες που σκόραραν: 12

Οι συμμετοχές:
Φρανθέσκ Κρεσπί (Ε) 35
Σίτο Αντρές (Ε) 33
Χοσέ Βαλιέντε (Μ) 32
Λεονάρντο Τιλίκα (Ε) 32
Ντανιέλ Σουάρεθ (Α) 31
Γιάννης Κώτσιρας (Α) 31
Αντριάν Ριέρα (Μ) 31
Χερόνιμο Μπαράλες (Ε) 29
Χουάν Μουνάφο (Μ) 28
Φεντερίκο Άλβαρες (Α) 27
Πέπε Καστάνιο (Α) 25
Ματίας Ιγκλέσιας (Μ) 24
Αλί Μπάμπα (Ε) 22
Νίκος Παπαδόπουλος (Τ) 21
Λουίς Φερνάντεθ (Ε) 20
Χρήστος Τασουλής (Α) 17
Αντώνης Τσιφτσής (Τ) 16
Ντρούπι Γκόμες (Ε) 16
Ρούμπεν Γκαρθία (Α) 14
Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (Α) 13
Μπόρχα Φερνάντεθ (Μ) 13
Φράνκο Μπελόκ (Μ) 13
Γιάννης Χριστόπουλος (Α) 10
Ενέκο Καπίγια (Μ) 9
Παναγιώτης Τζίμας (Μ) 9
Γιώργος Κανελλόπουλος (Μ) 5
Μπρίαν Ορόσκο (Μ) 2
Γιώργος Αντζουλάς (Α) 1
Αλέξανδρος Κάρδαρης (Α) 1

Οι σκόρερ:
11 γκολ: Χερόνιμο Μπαράλες
7 γκολ: Λουίς Φερνάντεθ
4 γκολ: Άντριαν Ριέρα
3 γκολ: Χουάν Μουνάφο
2 γκολ: Ντανιέλ Σουάρεθ, Φρανθέσκ Κρεσπί
1 γκολ: Νίκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κώτσιρας, Παναγιώτης Τζίμας, Ντρούπι Γκόμες, Σίτο Αντρές, Αλί Μπάμπα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected