Αθλήματα

Ο μοναχικός δρόμος ενός αθλητή στην Ελλάδα : “Έπαιζα για το μετάλλιο και είχα χρήματα μόνο για τηγανιτές πατάτες…”

Η Έλενα Χατζηλιάδου, λίγες ημέρες πριν παίξει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έξυσε τις πληγές της. 

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του καράτε, Έλενα Χατζηλιάδου μέσα σε μια δεκαετία έζησε γεγονότα που δεν στριμώχνονται σε δυο ζωές. Ξεχειλίζουν. Όμως κέρδισε μια σπάνια δύναμη, αυτή που προσδίδει άρωμα σοφίας στην ύπαρξη. Κι ας είναι 28 ετών. Έκανε κτήμα τις εμπειρίες της και τώρα τις περιεργάζεται αργά στο φως. Ξανά και ξανά μετράει όσα έζησε. Κάθε flash back είναι ένας ιμάντας στην πλάτη που την έλκει πίσω “σε αυτά που με στοίχειωσαν”.

Η επιτομή της επιμονής δηλώνει εξαντλημένη. “Μάζεψε τα κομμάτια σου και σήκω”, της είπε ο πατέρας και προπονητής της, Μάξιμος. Ο μπαμπάς έχει δίκιο! Μπροστά της έχει την τελευταία ευκαιρία της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το προολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού (13/6). Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόρετς, με μια ανάρτησή της στα social media αναφέρθηκε επιγραμματικά στις απαξιωτικές στιγμές που έζησε με την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας. Όμως, μίλησε αναλυτικά στο για όσα της τραυμάτισαν την ψυχή και έθιξαν την αξιοπρέπειά της.

η συνέχεια στο Sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected