Κατηγορίες
Αθλήματα

Εξαιρετικά κορίτσια σε ύψος και τριπλούν!

Τον καλό της εαυτό βρίσκει με σταθερά βήματα η Τατιάνα Γκούσιν, που σήμερα ξεπέρασε το 1,91 μ. στο ύψος και αναδείχθηκε νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Η έμπειρη άλτρια ξεκίνησε τον αγώνα της στα τα 1,75 μ. συνέχισε στο 1,81 μ., πέρασε με την δεύτερη το 1,83μ. και με την πρώτη τα 1,85 μ., 1,87 μ., ενώ χρειάστηκε δύο άλματα στο 1,89 μ. και 1,91 μέτρα. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στη συνέχεια είχε καλά άλματα στο 1,94 μ., στην προσπάθεια να ισοφαρίσει το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ. Η Γκούσιν θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Γκαλά της Φιλοθέης. Η Ιωάννα Ζάκκα (ΑΟ Φιλοθέης) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 1,87 μ. και καλά άλματα στο 1,91 μ., ύψος στο οποίος δοκίμασε στη συνέχεια. Το ατομικό της ρεκόρ ισοφάρισε η Αλίκη Βαγγέλη (ΑΟΜ) με 1,83μ., ενώ με το ίδιο ύψος η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων) βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ κι έδειξε σε ανοδική πορεία ενόψει του Ευρωπαϊκού Κ23.

“Έχω κάνει τρεις αγώνες χωρίς παυσίπονα και αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Έχω μάθει να διαχειρίζομαι τον πόνο, έχω βρει το παπούτσι που με βολεύει και όλα αυτά με έχουν απελευθερώσει ώστε να πηγαίνω όλο και καλύτερα. Τα άλματα στο 1,94 μ. ήταν καλά και πιστεύω πως αν συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό θα έρθουν σύντομα”, είπε η Γκούσιν.

Συνέπεια και αποτελεσματικότητα στα άλματα στα 14,00 μ. δείχνει η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ), που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος αναδείχθηκε νικήτρια στο τριπλούν με 13,98 μ. (-0,3) από την τέταρτη προσπάθεια της. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι που έχει κάνει ένα σερί καλών αγώνων το τελευταίο δεκαήμερο, είχε συνολικά τέσσερα άλματα πάνω από τα 13,90 μέτρα. Η νεαρή με 14.19 μ. από φέτος προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και κυνηγάει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Χριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν 2η με 12,98 μ. και η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) τρίτη με 12,90 μέτρα. Η 18χρονη Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) έκανε πολύ καλό αγώνα και με 12,87 μ. (0,6) στο τρίτο της άλμα έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και πλέον υπολείπεται μόλις τρία εκατοστά από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected