Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη για την Εθνική μας!

Η Εθνική γυναικών έκανε ό,τι έπρεπε στην πρώτη προκριματική φάση του Euro 2022, κερδίζοντας την πρωτιά στον όμιλο που φιλοξένησε στη Βέροια με τις νίκες επί της Βοσνίας, της Λετονίας και της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει το e-handball, η Εθνική μας πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη προκριματική φάση και τοποθετείται στον τρίτο όμιλο, που περιλαμβάνει αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας.

Αντίπαλοι της Εθνικής θα είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019, Ολλανδία, η Γερμανία που κατέκτησε την 7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 και η Λευκορωσία.

Με την Ολλανδία η Εθνική είχε αναμετρηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου του 2019, στην Κοζάνη και είχε ηττηθεί με 18-43. Με τη Λευκορωσία, τελευταία αναμέτρηση ήταν στις 24 Νοεμβρίου του 2018 στο Αμύνταιο (ήττα με 18-28).

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2021 και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2022. Την πρόκριση παίρνουν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου (12 ομάδες), που μαζί με την κάτοχο του τίτλου Νορβηγία και τις τρεις διοργανώτριες (Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο) θα συνθέσουν το παζλ της τελικής φάσης.

Αναλυτικά οι προκριματικοί όμιλοι του Euro 2022
Α’ όμιλος: Ρωσία, Πολωνία, Ελβετία, Λιθουανία
Β όμιλος: Δανία, Ρουμανία, Αυστρία, (ομάδα από τον πρώτο προ-προκριματικό όμιλο)
Γ’ όμιλος: Ολλανδία, Γερμανία, Λευκορωσία, Ελλάδα
Δ’ όμιλος: Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία
Ε’ όμιλος: Ισπανία,Ουγγαρία, Σλοβακία, Πορτογαλία.
ΣΤ’ όμιλος: Σουηδία, Σερβία, Ισλανδία, Τουρκία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected