Αθλήματα

Σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων τα κορίτσια του επί κοντώ, νέα εξαιρετική παρουσία για τη Σοφία Υφαντίδου

Υψηλού επιπέδου ήταν όπως άλλωστε αναμενόταν το επίπεδο στο επί κοντώ των Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Τρεις από τις κορυφαίες άλτριες του επί κοντώ παγκοσμίως βρέθηκαν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και έκαναν έναν καλό αγώνα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) συμμετείχε εκτός συναγωνισμού, αφού επέλεξε να μην μπει στον προκριματικό προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ενόψει των υποχρεώσεών της στο υπόλοιπο της σεζόν. Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της στα 4,75 μ., ενώ είχε πολύ καλά άλματα και στα 4,85 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει ο φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ μπήκε στον αγώνα στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη και συνέχισε δίχως απώλεια στα 4,65 μ. και 4,75 μέτρα. Νικήτρια του αγωνίσματος αναδείχθηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) με 4,65 μ., η οποία έδειξε να ανακάμπτει γρήγορα από την περιπέτεια με τον covid-19 που την κράτησε πίσω στην απόσταση. Η αθλήτρια του Φώτη Στεφανή μπήκε μουδιασμένη στα 4,35 μ., ύψος που πέρασε με την τρίτη κι έπειτα ξεπέρασε τα 4,45 μ., 4,55 μ., και 4,65 μ. με την πρώτη. Η Κυριακοπούλου έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση για ακόμη μεγαλύτερα άλματα, δεδομένο του ότι στην ουσία ο σημερινός ήταν ο πρώτος αγώνας της στη σεζόν. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) που ήταν δεύτερη στο επί κοντώ με 4,60 μ΄.

κι έδειξε κι αυτή να βρίσκει το ρυθμό της. Η Πόλακ είχε μείνει πίσω στις προπονήσεις, όταν βρέθηκε θετική στον covid-19 και αναγκάστηκε να μείνει καραντίνα. Η Πόλακ μετά το 4,60 μ. άφησε το 4,65 μ. κι έκανε τρία άκυρα στο 4,75 μέτρα.

“Τα άλματά μου στο 4,85 μ. ήταν πολύ καλά, παρότι όταν έμεινα μόνη στον αγώνα ένιωσα λίγο να πέφτω. Ο συναγωνισμός με τα κορίτσια ήταν πολύ βοηθητικός για εμένα, αφού γενικά χάνω το κέφι μου όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον στον αγώνα με αποτέλεσμα να μην αποδίδω όσο πρέπει. Είμαι καλά, συνεχίζω τους αγώνες μου με υψηλές προσδοκίες για το υπόλοιπο της σεζόν”, είπε η Στεφανίδη με το τέλος του αγώνα. Από την πλευρά της η Νικόλ Κυριακοπούλου δήλωσε: “Καταφέραμε με τον προπονητή μου (Φώτης Στεφανή) να καλύψει σε πολύ σύντομο διάστημα την προπόνηση που χάθηκε μετά τον κορονοϊό. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, στον πρώτο στην ουσία αγώνα μου στη σεζόν. Θα ήθελα να κάνω κάποιους αγώνες τον επόμενο μήνα, περίπου τρεις με τέσσερις μέχρι μέσα Ιουλίου”.

Την βολή που έψαχνε εδώ και καιρό κατάφερε να βρει η Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η νεαρή έστειλε το ακόντιο στα 60,45 μ. κι έδειξε να βρίσκει το δρόμο για μεγάλες προσπάθειες. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έκανε δύο ακόμη βολές στα 56,04 μ. και άκυρη και ολοκλήρωσε τον αγώνα της. Η Τζένγκο είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση κάτι που φάνηκε και στον σημερινό της αγώνα. “Δεν ήθελα να κάνει άλλες βολές, γιατί είδα πως έσφιξε με αποτέλεσμα να μην αποδίδει όπως πρέπει. Είναι καλά, κάτι που φάνηκε και σήμερα”, είπε ο προπονητής της Γιώργος Μποτσκαριώβ.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας), που ήταν δεύτερη με 56,62 μ., ενώ τρίτη με φετινό ρεκόρ ήταν η Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ) που σημείωσε 55,34 μέτρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected