Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα προημιτελικά του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη! (vid)

© Jimmie48 / WTA

Ακόμα μια σπουδαία σελίδα για την ιστορία του ελληνικού τένις γράφτηκε σήμερα στο Παρίσι, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Σάκκαρη.

Όπως αναφέρει ο tennisnews, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε έναν τρομερό αγώνα απέναντι στη Sofia Kenin, No.4 στο ταμπλό και φιναλίστ πέρσι στο Roland Garros, για να την κερδίσει με 6-1, 6-3 και να πάρει σε 68 μόλις λεπτά τη σημαντικότερη πρόκριση της καριέρας της σε ένα Grand Slam.

Μέσα σε μόλις 68 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε με 6-1, 6-3 και στα προημιτελικά περιμένει τη νικήτρια του αγώνα της 19χρονης Πολωνής, Ίγκα Σφιόντεκ (περυσινή πρωταθλήτρια) με τη 18χρονη Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ.

Η αναμέτρηση με την Κένιν δεν χρίζει σπουδαίας ανάλυσης. Στο court υπήρχε μια τενίστρια, κι αυτή ήταν η Μαρία Σάκκαρη. Δεν θα μπορούσε να φύγει από το Suzanne Lenglen με κάτι λιγότερο από την πρόκριση.

Παίζοντας εξαιρετικό τένις και ούσα ιδιαίτερα σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πάμπολλα λάθη της αντιπάλου της και “έκλεισε” εμφατικά τον αγώνα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 30/50 πόντους πίσω από το σερβίς της, αφήνοντας την Κένιν να φτάσει μόλις σε ένα break και αφού την “πλήγωσε” ανεπανόρθωτα ως receiver, την ανάγκασε να κερδίσει μόλις… τέσσερα games σε ολόκληρο τον αγώνα.

Δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ, έχοντας από την αρχή του αγώνα τον έλεγχό του και με χαρακτηριστική άνεση, πανηγύρισε τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της. Μέχρι την επόμενη.

Αυτήν ήταν η 20η νίκη της Μαρίας μέσα στο 2021 και μόλις η 8η στη χωμάτινη σεζόν. Μετά τις Ζαβάτσκα, Παολίνι και Μέρτενς, η Κένιν μπήκε στη λίστα με τα “θύματα” της Sakk-Attack στο Παρίσι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected