Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με γκολ του Σφιντέρσκι η ισοπαλία της Πολωνίας με την Ισλανδία

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι πέρασε στη θέση του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 81′ και επτά λεπτά αργότερα σκόραρε για την Πολωνία, γράφοντας το 2-2 κόντρα στην Ισλανδία στο τελευταίο φιλικό τεστ της ομάδας του Πάουλο Σόουζα πριν το Euro 2020.

Όπως αναφέρει το sport24, η Πολωνία τα βρήκε σκούρα στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι της πριν από την έναρξη του Euro 2020, που το έδωσε το βράδυ της Τρίτης (8/6) στο Πόζναν απέναντι στην Ισλανδία, και χρειάστηκε να “μιλήσει” στο φινάλε ένας παίκτης που βγάζει το ψωμί του στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια για να αποφύγει την εντός έδρας ήττα.

Ο λόγος για τον Κάρολ Σφιντέρσκι, με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να περνάει ως αλλαγή στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης αντί του ηγέτη της γραμμής κρούσης των Πολωνών, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, και στο 88′ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα , για να γράψει το τελικό 2-2 έξι ημέρες πριν το εναρκτήριο παιχνίδι τους στο Euro 2020 απέναντι στην Σλοβακία.

Χτύπησε καμπανάκι ενόψει Σλοβακίας
Όσον αφορά στην αναμέτρηση, η Πολωνία δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και θα πρέπει να αισθάνεται κολακευμένη από το 1-1 στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, με τον Ζιελίνσκι (34′) να απαντάει στο γκολ του Γκούντμουντσον (26′) αλλά τους Ισλανδούς να κερδίζουν συνολικά τις εντυπώσεις, έχοντας καλή οργάνωση στην άμυνα και δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή μέσω αντεπιθέσεων.

Στο 47′ μάλιστα πήραν για δεύτερη φορά προβάδισμα στο σκορ, αυτή τη φορά με τον Μπιάρνασον, με την Πολωνία να υποφέρει για αρκετή ώρα και τελικά να καταφέρνει να κερδίζει τον βαθμό λίγο πριν το φινάλε με τη χρυσή αλλαγή του Σόουζα, Σβιντέρσκι, που πήρε τη θέση του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο 81′ και έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό στο 88′, για να αποφύγει έτσι η εθνική ομάδα της χώρας του την πρώτη ήττα στην ιστορία της απέναντι στους Ισλανδούς.

Η σύνθεση της Πολωνίας: Στσέσνι, Κετζιόρα, Γκλικ, Νταβίντοβιτς, Πούχαζ (80′ Ρίμπους), Φρανκόβσκι (64′ Πλανέτα), Μόντερ, Κριχόβιακ (64’Λινέτι), Ζιελίνσκι (46′ Κοζλόβσκι), Λεβαντόβσκι (81′ Σβιντέρσκι), Σβιέρτσοκ (58′ Ζόβιακ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected