Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιστορική νίκη για τη Φινλανδία, επηρεασμένη σαφώς από τα γεγονότα η Δανία

Η Φινλανδία ήταν αυτή που κατάφερε να κάνει πρεμιέρα με το δεξί, επικρατώντας της Δανίας με 1-0, παρά την υπεροχή των “ερυθρόλευκων”, και στο περιθώριο του σοκαριστικού τραυματισμού του Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Πογιανπάλο ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο γκολ των Φινλανδών σε μεγάλη διοργάνωση αλλά δεν το πανηγύρισε!

Ήταν το 60ο λεπτό της αναμέτρησης της Δανίας με τη Φινλανδία. Ο Πογιανπάλο ήταν ο άνθρωπος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους «Σουόμι». Ένα γκολ που δεν έδινε απλά το προβάδισμα, αλλά ήταν ιστορικό για τους Φινλανδούς.

Η ζωή και το ποδόσφαιρο επικράτησαν σήμερα στην Κοπεγχάγη. Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης «πάγωσε» όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο 43’ και ανέπνευσε και πάλι όταν υπήρξε ενημέρωση πως συνήλθε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Το αγωνιστικό κομμάτι του Δανία-Φινλανδία περνά σε δεύτερη μοίρα, με τους Φινλανδούς να παίρνουν μια ιστορική νίκη στην πρώτη τους συμμετοχή σε Euro, αλλά πώς να την… πανηγυρίσουν.

Συνθέσεις

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76’ Στρίγκερ), Κιερ (63’ Βέστεργκααρντ), Κρίστενσεν, Μάλε, Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (43’ Γένσεν), Πόουλσεν, Βιντ (63’ Όλσεν), Μπρέθγουεϊτ.

Φινλανδία (Μάρκου Καβέρνα): Χραντέτσκι, Ραϊτάλα (90’ Βαΐσαναν), Αραγιούρι, Ο’ Σόνεσι, Ούρονεν, Λουντ, Καμαρά, Σπαρβ (77’ Σίλερ), Τόιβιο, Πογιάνπαλο (84’ Φορς), Πούκι (77’ Κάουκο).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected