Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δυναμικό ξεκίνημα για την Αυστρία, 3-1 τα Σκόπια

Η Αυστρία μπορεί να προηγήθηκε από νωρίς, αλλά ο γερόλυκος Πάντεφ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, πετυχαίνοντας το παρθενικό γκολ των Σκοπίων στην διοργάνωση, που ωστόσο δεν ήταν αρκετό να καταλαγιάσει την τελική αντεπίθεση της ομάδας του Φόντα (3-1).

Το τελικό 3-1 δείχνει ότι η Αυστριακοί δε δυσκολεύτηκαν, όμως η εικόνα του αγώνα λέει άλλη ιστορία. Κανείς δεν περίμενε ότι οι ανέκαθεν… άνοστοι Αυστριακοί θα πετούσαν φωτιές στην πρεμιέρα τους στο EURO (ούτε καν ότι θα πετάξουν στη συνέχεια), αλλά η εμφάνιση τους κόντρα στα αρκετά πιο αδύναμα Σκόπια πρέπει να τους «ξυπνήσει».

Η σαφής ανετοιμότητα των Αυστριακών, λοιπόν, που δυσκολεύονταν να κάνουν ακόμα και τα βασικά, όπως να έχουν πλάτος στις επιθέσεις τους, δεν αποτέλεσε έκπληξη στο παιχνίδι και δη στο πρώτο ημίχρονο, όσο το θάρρος και η αποφασιστικότητα των Σκοπιανών, που έδειξαν ότι η συμμετοχή τους στο φετινό – πρώτο τους – EURO δεν θα είναι απλά μια γραμμή στα ιστορικά βιβλία, αλλά μια ευκαιρία να γράψουν να διανθίσουν τις σελίδες με πολλές επιπλέον λεπτομέρειες και πληροφορίες.

H Αυστρία μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στον αντίποδα, η ΠΓΔΜ ήταν σωστά τοποθετημένη, είχε κλειστούς χώρους και δεν άφησε την αντίπαλό της να δημιουργήσει. Ωστόσο, στην πρώτη φάση του ματς είχαμε και γκολ! Στο 18ο λεπτό, ο Ζάμπιτσερ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Λάινερ με όμορφη προβολή νίκησε τον Ντιμιτριέφσκι πετυχαίνοντας το 1-0 για το σύνολο του Φόντα. Ήταν το δεύτερο γκολ του με την Εθνική και μάλιστα κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Οι Αυστριακοί πίεσαν, εκμεταλλεύθηκαν το μομέντουμ και στο 22′ πλησίασαν σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Κάλαϊτζιτς δεν πρόλαβε να πλασάρει ιδανικά!

Η ομάδα του Αγγελόφσκι ανέβασε ρυθμό μετά το 25′, έδειξε διάθεση και στην μοναδική της φάση κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα! Σκόρερ; Ποιος άλλος από τον… legend Γκόραν Πάντεφ! Ο Αλιόσκι έκανε την πάσα, ο Χιντερέγκερ και ο Μπάχμαν μπερδεύτηκαν και ο Πάντεφ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Έτσι, πέρασε στην ιστορία, αφού ήταν το πρώτο της ομάδας του στο ΕURO, ενώ έγινε ο δεύτερος γηραιότερος μετά τον Ίβιτσα Βάστιτς που πετυχαίνει τέρμα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μετά την ισοφάριση τα Σκόπια έδειξαν διάθεση να πιέσουν, χωρίς όμως να βρουν μια μεγάλη ευκαιρία.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Αυστρία πιο δυνατά στο ματς, αλλά απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των αντιπάλων δε βρήκε χώρους. Αντίθετα, η ΠΓΔΜ προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις και στο 63’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Νικόλοφ βγήκε απέναντι από τον Μπάχμαν, όμως νικήθηκε, με τον Πάντεφ στη συνέχεια να πλασάρει άουτ. Αρναούτοβιτς και Γκρέγκοριτς μπήκαν στο ματς, έδωσαν κίνηση και σε συνδυασμό με τη «μετάθεση» του Αλάμπα στα χαφ, η Αυστρία έγινε πιο επικίνδυνη. Η πίεση στο κέντρο έγινε εντονότερη και η λύτρωση ήρθε στο 78’!

Ο Αλάμπα έκανε την σέντρα και ο Γκρέγκοριτς με ιδανικό τρόπο πέτυχε το 2-1. Η Βόρεια Μακεδονία βγήκε μπροστά, τα κενά στα μετόπισθεν ήταν πολλά και στο 89’ η Αυστρία σφράγισε το τρίποντο. Ο Αρναούτοβιτς πέρασε τον Ντιμιτρόφσκι, διαμόρφωσε το 3-1 και έγραψε το όνομά του σε μια ιστορική επιτυχία, στην πρώτη νίκη της ομάδας του σε ΕURO.

Συνθέσεις

Αυστρία : Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (46′ Λίνχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Σλάγκερ (90+4′ Ιλσάνκερ), Λάινερ, Λάιμερ (90+4′ Μπαουμγκάρτλινκερ), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Κάλαϊτζιτς (59′ Αρναούτοβιτς), Μπαουμγκάρτνερ (58′ Γκρέγκοριτς)

Σκόπια : Ντιμιτριέβσκι, Νικόλοφ (64′ Μπεϊτουλάι), Ριστόβσκι Σ., Βελκόβσκι Ν., Μούσλιου (86′ Μ. Ριστόβσκι), Αλιόσκι, Μπάρντι (82′ Τριτσκόβσκι), Αντέμι, Έλμας, Πάντεφ, Τραϊκόβσκι (64′ Κοσταντίνοφ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected