Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ!

Για ακόμη μία φορά, η 16η στη ιστορία του, ο ΠΑΟΚ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο γυναικών, επικρατώντας σήμερα των Αβαντίδων Χαλκίδας με σκορ 2-0.

Ο τελικός διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και είναι κρίμα που δεν μπόρεσαν να τον παρακολουθήσουν από κοντά φίλαθλοι, καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν ποιοτικό ποδόσφαιρο.

H κατάκτηση από πλευράς “δικεφάλου” επισκιάστηκε από τον τραυματισμό της Κωνσταντίνας Στράντζαλη, του οποίου η σοβαρότητα θα εκτιμηθεί με την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, πήρε τον έλεγχο και άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό του αγώνα, με σουτ της Μαρίας Μήτκου, η οποία έγραψε το 1-0 για τον “δικέφαλο”. Οι κακές καιρικές συνθήκες, η βροχή και ο έντονος αέρας δεν ήταν σύμμαχοι, με τον ΠΑΟΚ να ασκεί πίεση και να διατηρεί τον έλεγχο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερος μέρος, ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα και δεν απειλήθηκε, ενώ άσχημη ήταν η στιγμή στο 64ο λεπτό, όπου η παίκτρια του “δικεφάλου” Κωνσταντίνα Στράντζαλη αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με φορείο.

Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, η Αναστασία Σπυριδωνίδου πέτυχε το γκολ του αγώνα, με εξαιρετικό ανάποδο ψαλίδι, το οποίο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Συνθέσεις

Άβαντες Χαλκίδας : Αλεξάκη, Νεοφύτου, Μελισσού, Αρκούλη, Λάππα, Τζαφέρη (90+1′ Αργυρίου), Μπάδα (84′ Λόγου), Λάγιου, Χριστοφορίδη, Ντζάνη, Παχάκη (76′ Μυρτολάρι)

ΠΑΟΚ : Παπακωνσταντίνου, Σμιλίκοβιτς, Γκάτσου, Καραπέτσα, Μήτκου, Πατερνά, Κακαμπούκη, Πίτσιου (61′ Μπαξεβάνου), Στράντζαλη (74′ Δοϊρανλή), Πούλιου (85′ Βαρδαλή), Σπυριδωνίδου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected