Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Δια πυρός και σιδήρου” η Ολλανδία, 3-2 την Ουκρανία (βαθμολογία)

Μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς, με πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Ολλανδία επικράτησε με 3-2 της Ουκρανίας και ξεκίνησε με το δεξί το φετινό Euro.

H Ολλανδία έδειχνε πως οδεύει σε μια άνετη πρεμιέρα, αλλά οι Ουκρανοί είχαν άλλα σχέδια. Επέστρεψαν από το 2-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά, αλλά ο καταπληκτικός σήμερα Ντάμφρις, της έδωσε το φιλί της ζωής και ένα πολύτιμο τρίποντο στην πρεμιέρα του Euro!

Η Ολλανδία μπήκε στο ματς με τρομερή ορμή κι έως το 7’ είχε τρεις καλές στιγμές για γκολ! Στο 2’ σουτ του Ντεπάι απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Μπούστσαν.

Στο 5’ ο Μπούστσαν απέκρουσε το πλασέ του Ντάμφρις σώνοντας την ομάδα του.

Στο 7’ σε γύρισμα του Ντάμφρις ο Βαϊνάλντουμ από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εκεί ξεθύμανε κάπως η πίεση των Ολλανδών και στο 15’ σουτ του Γιάρεμτσουκ μπλόκαρε ο Στεκέλενμπουργκ.

Οι «οράνιε» ανέβασαν και πάλι την απόδοσή του προς το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 37’ σουτ του Φαν Άανχολτ έφυγε ψηλά άουτ. Στο 39’ ο Βαϊνάλντουμ σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Μπούστσαν με το αριστερό χέρι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 40’ ο Ντάμφρις στο δεύτερο δοκάρι έκανε κεφαλιά αμαρκάριστος και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Ολλανδία στο δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε το ίδιο δυνατά, αλλά ευτύχησε στην πρώτη καλή της στιγμή ν’ ανοίξει το σκορ. Σε γύρισμα του Ντάμφρις από δεξιά, απομάκρυνε προσωρινά ο Μπούστσαν και η μπάλα έφτασε στον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος με αριστερό πλασέ σκόραρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής!

Οι «οράνιε» έδιωξαν το άγχος και στο 55’ το αριστερό σουτ του Βέγκχορστ μπλόκαρε ο Μπούστσαν.

Στο 58’ οι γηπεδούχοι πήραν ισχυρό προβάδισμα. Ο Ντάμφρις μονομάχησε με τον Μικολένκο, η μπάλα έφτασε στον Βέγκχορστ, ο οποίος από κοντά με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Μπούστσαν για το 2-0.

Η Ολλανδία είχε την υπεροχή, φαινόταν ότι πάει για τρίτο γκολ, αλλά στο 75′ ο Γιαρμολένκο σημείωσε το καλύτερο έως σήμερα γκολ στο Euro 2020!

Ο διεθνής Ουκρανός εκτός μεγάλης περιοχής από δεξιά, κινήθηκε προς τον άξονα, έπιασε ένα αριστερό φαλτσαριστό σουτ κι έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι! Θαυμάσιο γκολ!

Η Ολλανδία αγχώθηκε και πάλι, η Ουκρανία αναθάρρησε και στο 79′ ισοφάρισε! Ο Μαλινόφσκι από τον άξονα εκτέλεσε με το αριστερό το φάουλ και ο Γιάρεμτσουκ πετάχτηκε στην καρδιά της ολλανδικής άμυνας και με κεφαλιά εκτέλεσε τον Στεκέλενμπουργκ για το 2-2!

Στο 85΄, όμως, η Ολλανδία πήρε το ματς. Ο Άκε έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ντάμφρις νίκησε στον αέρα τον Ζιντσένκο κι έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπούστσαν για το τελικό 3-2!

Συνθέσεις

Ολλανδία (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Τίμπερ (88′ Φέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64’ Άκε), Ντάμφρις, Φαν Άανχολτ (64’ Βίνταλ), Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ, Φ. Ντε Γιονγκ, Βέγκχορστ (88′ Λ. Ντε Γιονγκ), Ντεπάι (91′ Μάλεν).

Ουκρανία (Αντρέι Σεφτέσνκο): Μπούστσαν, Καραφάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι, Σίντορτσουκ, Γιαρμολένκο, Ζούμπκοφ (13’ λ.τρ. Μάρλος – 65’ Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ.

Tο πρόγραμμα του 3ου ομίλου

Κυριακή 13/6

Αυστρία – Βόρεια Μακεδονία  3-1
Ολλανδία – Ουκρανία  3-2

Πέμπτη 17/6

Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία (16.00)
Ολλανδία – Αυστρία (22.00)

Δευτέρα 21/6

Ουκρανία – Αυστρία (19.00)
Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία (19.00)

Η βαθμολογία

Group C
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Αυστρία 1 1 0 0 3 1 2 3
2 Ολλανδία 1 1 0 0 3 2 1 3
3 Ουκρανία 1 0 0 1 2 3 -1 0
4 Σκόπια 1 0 0 1 1 3 -2 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected