Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρωπαϊκά Κύπελλα : Με κόσμο στο γήπεδο τους οι ελληνικές ομάδες!

Η UEFA ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια των προκριματικών και των πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα διεξαχθούν με την παρουσία οπαδών αλλά όχι φιλοξενούμενων.

Όπως αναφέρει το SDNA, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το απόγευμα της Δευτέρας (14/6) ανακοίνωσε ότι στα παιχνίδια των προκριματικών των ευρωπαϊκών διοργανώσεων δεν θα υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί, καθώς δεν θα ισχύσει ο κανονισμός του 5%. Παράλληλα, η UEFA ανακοίνωσε ότι εάν ένα παιχνίδι διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, δεν θα υπάρχουν οπαδοί στις εξέδρες και θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους οπαδούς να παρευρεθούν στους αγώνες της προκριματικής φάσης και των πλέι οφ για τη σεζόν 2021/22. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν θα ισχύσει ο κανόνας του 5% για τους φιλοξενούμενους οπαδούς. Σε αγώνες που θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία οπαδών», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η UEFA.

Αυτό για τις ελληνικές ομάδες (Άρης, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) σημαίνει ότι θα έχουν κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά δεν θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους στα εκτός έδρας παιχνίδια στα προκριματικά.