Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Εκπληκτικό : Εκτοξεύτηκαν οι δηλώσεις εθελοντών ανανηπτών στη Δανία μετά το περιστατικό με τον Έρικσεν!

Η ατυχία του Κρίστιαν Έρικσεν αλλά και ο τρόπος που σώθηκε η ζωή του συγκίνησε τους συμπατριώτες του που σπεύδουν να δηλώσουν εθελοντές ανανήπτες!

Ο Δανός άσος υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής του με τη Φινλανδία στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, όμως η ζωή του σώθηκε χάρη στην ψύχραιμη αντιμετώπιση από τους συμπαίκτες του και τις πρώτες βοήθειες που του δόθηκαν από τους γιατρούς.

Οι εικόνες με το ιατρικό τιμ να προσπαθεί να επαναφέρει στη ζωή τον παίκτη – η καρδιά του οποίου σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα – συγκλόνισε όλο τον πλανήτη αλλά ειδικά τους συμπατριώτες του, οι οποίοι σπεύδουν να γίνουν εθελοντές προκειμένου να προσφέρουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη σε συνανθρώπους τους που μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση με τον Έρικσεν.

Όπως αναφέρει το novasports.gr, ο Φρέντρικ Φόλκε, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και επικεφαλής έρευνας στο ΕΚΑΒ της Δανίας, τόνισε στο Reuters ότι οι εγγραφές σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για εκπαιδευμένους ανανήπτες έχουν εκτοξευτεί μετά την κατάρρευση Έρικσεν.

«Σε ένα νορμάλ Σαββατοκύριακο έχουμε 90-100 νέες εγγραφές, όμως αμέσως μετά το ματς και την επόμενη μέρα είχαμε 700», είπε ο Δανός, εξηγώντας πώς λειτουργεί η εφαρμογή:

«Κάνεις την εγγραφή σου και σε περίπτωση που υπάρξει περιστατικό μπορούμε να ειδοποιήσουμε τους δέκα πιο κοντινούς ανανήπτες, ώστε είτε να σπεύσουν να παράσχουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη ή να κατευθυνθούν προς τον πλησιέστερο διαθέσιμο απινιδωτή προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν πριν την έλευση του ασθενοφόρου. Όταν προσφέρεις ανάνηψη δεν μπορείς να κάνεις κάτι λάθος. Το μόνο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα»!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected