Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με “μαγικό” Ντε Μπρόινε η ανατροπή του Βελγίου (βαθμολογία)

Το Βέλγιο μπορεί να ήταν απών για ένα ημίχρονο, όμως ο Ντε Μπρόινε το πήρε από το χέρι και το έφερε στο 2/2, επικρατώντας της Δανίας με 2-1, η οποία έμεινε εκ νέου με τις εντυπώσεις. 

Οι Σκανδιναβοί μπορεί να ήταν εκπληκτικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και να τελείωσαν με τετραπλάσιες ευκαιρίες, όμως η κλάση των φιλοξενούμενων και δη του άσου της Μάντσεστερ Σίτι έκριναν ένα εκπληκτικό παιχνίδι.

Από σήμερα, οι “Κόκκινοι Διάβολοι” είναι στη φάση των “16” μέσω του δεύτερου ομίλου, ενώ οι Δανοί έμειναν χωρίς βαθμό, διατηρώντας ελάχιστες ελπίδες και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Οι Δανοί ήταν εκείνη που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ντεναγιέρ έκανε λάθος στην άμυνα των Βέλγων, ο Χόιμπιεργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας, με τον Πόουλσεν να παίρνει την ασίστ και μέσα απ’ την περιοχή να πλασάρει για το 1-0.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης, η ομάδα του Χιούλμαντ ήταν καταιγιστική. Στο 5′ έχασε ο Μπρέθγουεϊτ σπουδαία ευκαιρία, ενώ ο Βας είχε τη δική του στιγμή στο 6′. Στο 3′ το Βέλγιο είχε την πρώτη της τελική με κεφαλιά του Μέρτενς και ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Red Devils στο πρώτο μέρος.

Από την άλλη, η Δανία ήταν εκείνη που γινόταν απειλητική. Στο 35′ είχε νέα καλή στιγμή. Ο Ντάμσγκααρντ ντρίμπλαρε, πάτησε περιοχή, υπό πίεση πραγματοποίησε ένα πλασέ, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα απ’ την εστία των Βέλγων.

Στο δεύτερο μέρος η Δανία μπήκε με τον ίδιο τρόπο. Πίεζε ψηλά τους Βέλγους, θέλοντας να παγώσει τον ρυθμό, επιδιώκοντας να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Όμως η ποιότητα των ακίνδυνων, μέχρι εκείνη την στιγμή, Βέλγων έφερε την ισοφάριση στο Parken Stadium.

Ο Ρομελού Λουκάκου πάτησε στην περιοχή, μοίρασε τον Ντε Μπράινε, εκείνος έβγαλε τρομερή ασίστ στον Τοργκάν Αζάρ, ο οποίος ανενόχλητος έγραψε το 1-1 στο 55ο λεπτό. Οι Βέλγοι συνδυάστηκαν τρομερά χαρίζοντας ένα πολύ όμορφο γκολ αποδεικνύοντάς την ποιότητά τους.

Οι Βέλγοι βελτιώθηκαν μετά την ισοφάρισή τους με τον Κέβιν Ντε Μπράινε να δίνει ποιότητα στους Red Devils. Δεν είχαν πιάσει το 100% της απόδοσής τους, όμως σίγουρα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η επιβράβευση δεν άργησε να έρθει.

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ άλλαξαν τρομερά την μπάλα, η οποία στρώθηκε στα πόδια του Ντε Μπράινε και με τρομερό σουτ με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σμάιχελ υπογράφοντας την ανατροπή στο 71ο λεπτό.

Η Δανία αμέσως μετά το 2-1 αντέδρασε με ένα μακρινό σουτ του Μπρέθγουεϊτ στο 75ο λεπτό, ενώ ο επιθετικός των Δανών έγινε ξανά επικίνδυνος, με τον Αλντερβάιρελντ να τον κόβει τελευταία στιγμή. Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ είχε ξανά μεγάλη ευκαιρία στο 87′. Έπειτα από σέντρα του Όλσεν πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Οι Δανοί έως και το φινάλε πίεσαν, όμως το σκορ δεν άλλαξε με τους Βέλγους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

Συνθέσεις

Δανία : Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84′ Όλσεν), Μάλε, Βας (62′ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72′ Γιένσεν), Πόουλσεν (62′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκαρντ (72′ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

Βέλγιο : Κουρτουά, Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Θόγκαν Αζάρ (90+5′ Βερμάελεν), Ντεντόνκερ (59′ Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ, Καράσκο (59′ Εντέν Αζάρ), Λουκακού, Μέρτενς (46′ Ντε Μπρόινε)

Tο πρόγραμμα του 2ου ομίλου

Σάββατο 12/6

Δανία – Φινλανδία  0-1
Βέλγιο – Ρωσία  3-0

Τετάρτη 16/6

Φινλανδία – Ρωσία  0-1

Πέμπτη 17/6

Δανία – Βέλγιο  1-2

Δευτέρα 21/6

Ρωσία – Δανία (22.00)
Φινλανδία – Βέλγιο (22.00)

Η βαθμολογία

Group Β
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Βέλγιο 2 2 0 0 5 1 4 6
2 Φινλανδία 2 1 0 1 1 1 0 3
3 Ρωσία 2 1 0 1 1 3 -2 3
4 Δανία 2 0 0 2 1 3 -2 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected