Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αποκατέστησε την τάξη με “τεσσάρα” η Δανία, έκανε το απόλυτο το Βέλγιο (βαθμολογία)

Το περιστατικό με τον Έρικσεν και οι δύο ήττες στα πρώτα ματς, δεν πτόησαν τη Δανία που σήμερα ήταν καταιγιστική, πέτυχε τέσσερα γκολ στη Ρωσία και προκρίθηκε ως δεύτερη! Πρωτιά για το Βέλγιο με το απόλυτο, τρίτη η Φινλανδία αλλά με κακό συντελεστή.

Οι Δανοί διέλυσαν με 4-1 τους Ρώσους και προκρίθηκαν στους «16», υπερτερώντας σε τριπλή ισοβαθμία, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στα νοκ άουτ παρότι μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς.
Οι Σκανδιναβοί θα αντιμετωπίσουν στους «16» την Ουαλία, με τους Ρώσους από τη μεριά τους να τερματίζουν τελευταίοι και να αποχαιρετούν νωρίς νωρίς τη διοργάνωση.

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής ήταν τελευταία με μηδέν βαθμούς, στο 74′ το Βέλγιο σκόραρε κόντρα στη Φινλανδία και έτσι η Δανία ανέβηκε 2η. Μόνο που έτρεμε μετά το πέναλτι του Τζιούμπα, καθώς αν ισοφάριζε η Ρωσία, θα της έκλεβε τη θέση. Ωστόσο, ένα ξέσπασμα στο φινάλε του ματς με δύο γκολ, η Δανία διέλυσε 4-1 τους Ρώσους και πήρε εκείνη το δεύτερο εισιτήριο του 2ου ομίλου. Σε ένα ματς, το οποίο ο Κρίστιαν Ερικσεν είχε υποσχεθεί στους συμπαίκτες του ότι θα το έβλεπε…

Οι Ρώσοι εμφανίστηκαν πολύ λίγοι και ματαίωσαν κάθε προσδοκία που υπήρχε για εκείνους. Αντιθέτως, οι Δανοί έτρωγαν σίδερα, έτρεχαν πιο γρήγορα, έπεφταν στην μπάλα πιο δυνατά και έβαλαν και σουτάρες. Στο 38′ έγινε η αρχή με τον Ντάμσγκααρντ, ο οποίος σε ηλικία 20 ετών και 353 ημερών, αφού έστειλε ένα άπιαστο curler, έγινε ο νεότερος Δανός που βρίσκει δίχτυα σε μεγάλη διοργάνωση.

Συνθέσεις

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ, Ντιβέεβ, Κουντριάσοβ (67′ Καραβάεβ), Τζίκια, Ζόμπνιν, Οζμπόεβ (61′ Ζεμαλεντίνοβ), Κουζιάεβ (67′ Μούκιν), Φερνάντες, Μίραντσουκ (61′ Σομόλεβ), Γκολοβίν, Τζιούμπα

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Μέλε, Βας (60′ Στρίγκιερ), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (86′ Γιένσεν), Ντάμσγκααρντ (72′, Νόργκααρντ), Μπρέθγουεϊτ (85′ Κορνέλιους), Ποουλσεν (60′ Ντόλμπεργκ).

Η Φινλανδία προβλημάτισε όσο μπορούσε το Βέλγιο, αλλά τελικά λύγισε από τον κορυφαίο παίκτη της στο γήπεδο (Χραντέρσκι), με τον Λουκάκου να τελειώνει την δουλειά (2-0) και να στέλνει την ομάδα του με το απόλυτο στην φάση των «16»!

Οι παίκτες του Μάρκου Κάνερβα κλεισμένοι στο δικό τους μισό του γηπέδου, με τον Τέεμου Πούκι να δίνει άνισες μάχες με τα θηρία της αμυντικής τριάδας που συνέθεσαν οι Μπογιατά, Ντεναγέ και Βερμάλεν.

Ο Χραντέτσκι έβγαλε το σουτ του Βιτσέλ στο 23ο λεπτό, ενώ το αντίστοιχο που επιχείρησε ο ίδιος στο 32ο ήταν απελπιστικά άστοχο. Ύστερα από δύο λεπτά (34′) ο Τροσάρ δοκίμασε κι εκείνος το πόδι του, η μπάλα πέρασε πολύ έξω.

Ο Λουκακού σε μια από τις λίγες μπαλιές που έφτασαν προς το κεφάλι του επιχείρησε στο 38ο λεπτό να νικήσει τον Χραντέτσκι, εις μάτην όμως. Ο Φινλανδός γκολκίπερ όμως επενέβη σωτήρια στο 42′ για να αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του από τον Ντοκού.

Ντεναγιέ, Σαντλί και Αζάρ με τρία σουτ μέσα σε τρία λεπτά – από το 51ο έως το 56ο – δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο από το να τεστάρουν την ετοιμότητα του τερματοφύλακα της Λεβερκούζεν.

Οι Φινλανδοί συνέχιζαν τη μαζική άμυνα, όσο διαρκούσε η πίστη στη μεγάλη πρόκριση. Στο 65′ ο Λουκακού σκόραρε, αλλά το γκολ ύστερα από το τσεκ του VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο φορ της Ίντερ ήταν ελάχιστα πιο μπροστά.

Ο Λουντ, ο Σπαρβ και η παρέα τους δεν την γλίτωσαν στο 74ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βερμάλεν έπιασε την κεφαλιά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, μετά στον Χραντέσκι και κατέληξε στα δίχτυα.

Η Φινλανδία είχε καταρρεύσει, καθώς το σχέδιο δεν της βγήκε. Θέμα χρόνου ήταν να έρθει και το δεύτερο γκολ. Ήρθε στο 81ο λεπτό από τον Ρομελού Λουκακού, ο οποίος μετά από εξαιρετική κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Συνθέσεις

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ράιταλα, Τόιβιο, Αράγιουρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν (70′ Άλχο), Λουντ, Σπαρβ (59′ Σούλερ), Καμαρά, Ποχγιάνπαλο (70′ Κάουκο), Πούκι.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ):Κουρτουά, Τροσάρ (76′ Μενιέ) – Μπογιατά, Ντεναγέ, Βερμάλεν – Σαντλί, Ντε Μπράινε, Βιτσέλ, Ντοκού (76′ Μπατσουαγί), Λουκακού (84′ Μπεντεκέ), Εντέν Αζάρ.

Tο πρόγραμμα του 2ου ομίλου

Σάββατο 12/6

Δανία – Φινλανδία  0-1
Βέλγιο – Ρωσία  3-0

Τετάρτη 16/6

Φινλανδία – Ρωσία  0-1

Πέμπτη 17/6

Δανία – Βέλγιο  1-2

Δευτέρα 21/6

Ρωσία – Δανία  1-4
Φινλανδία – Βέλγιο  0-2

Η βαθμολογία

Group Β
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Βέλγιο 3 3 0 0 7 1 6 9
2 Δανία 3 1 0 2 5 4 1 3
3 Φινλανδία 3 1 0 2 1 3 -2 3
4 Ρωσία 3 1 0 2 2 7 -5 3
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected