Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με γκολ στο 90+3′ την πρώτη θέση η Σουηδία, πρόκριση με “πενταρέ” για την Ισπανία (βαθμολογία)

Σε έναν όμιλο με πολλά γκολ στη σημερινή τελευταία αγωνιστική, η Σουηδία τερμάτισε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς και η καταιγιστική Ισπανία πήρε το δεύτερο εισιτήριο.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στην Αγία Πετρούπολη, με τη Σουηδία να παίρνει στο φινάλε τη νίκη με 3-2 κόντρα στη μαχητική Πολωνία, τερματίζοντας πρώτη στον Ε’ όμιλο. Δύο γκολ πέτυχε ο Φόρσμπεργκ κι ένα ο Κλάεσον στο φινάλε, ενώ για τους Πολωνούς πάλευε μόνος του ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, αλλά έχασε μια απίστευτη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με διπλό δοκάρι.

Η Σουηδία στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (αν δηλαδή δεν χάσει η Πορτογαλία ή η Γερμανία με 4 γκολ διαφορά στα τελευταία ματς των ομίλων, κάτι που θα σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδία).

Συνθέσεις

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Ογκούστινσον, Λίντελεφ, Λούστιγκ (68’ Κραφτ), Ντάνιελσον, Όλσον, Έκνταλ, Σ. Λάρσον, Φόρσμπεργκ (77’ Κλάεσον), Κουάισον (55’ Κουλουσέφσκι), Ισάκ (68’ Μπεργκ)

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Γκλικ, Κλιχ (73’ Κολοσόφσκι), Μπερεζίνσκι, Πουχάζ (46’ Φρανκόφσκι), Ζιόζβιακ (61’ Ζβιέτσοκ), Κριχόβιακ (78’ Πλακέτα), Ζιελίνσκι, Σβιντέρσκι, Λεβαντόφσκι.

Την ίδια ώρα, η Ισπανία ισοπέδωσε 5-0 την Σλοβακία, προκρίθηκε και θα βρει στον δρόμο της την Κροατία. Το αυτογκόλ της χρονιάς πέτυχε ο Ντουμπράφκα!

Η “φούριας ρόχας” Διέλυσε με 5-0 τη Σλοβακία στη Σεβίλλη και πήρε την πρόκριση, αλλά όχι και την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο του Euro 2020.

Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε ένα απίθανο αυτογκόλ του Ντουμπράφκα για το 1-0 στο 30′. Μετά το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο το ματς.

Το ημίχρονο έδειχνε ότι θα λήξει 0-1, αλλά ο Λαπόρτ είχε άλλη άποψη. Στο 45+3’ ο Ντουμπράφκα δίστασε να βγει, ο Μορένο γύρισε με το αριστερό και ο Λαπόρτ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-2.

Στο 56’ από πάσα του Ζόρντι Άλμπα από αριστερά, ο Σαράμπια έκανε το αριστερό πλασέ στο ύψος του πέναλτι και σημείωσε το 0-3.

Στο 66’ ο Φεράν Τόρες μπήκε στο ματς και στο 67’ από γύρισμα του Σαράμπια από δεξιά έκανε το 0-4 με τακουνάκι!

Στο 71’ μπήκαν οι Τιάγκο Αλκάνταρα, Πάου Τόρες. Ο πρώτος εκτέλεσε το στημένο, δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή της Σλοβακίας και ο Πάου Τόρες έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα από το πόδι του Κούτσκα, ο οποίος χρεώθηκε αυτογκόλ.

Η Ισπανία, πλέον, ως δεύτερη, αφού η Σουηδία νίκησε την Πολωνία θα παίξει στη Σλασκώβη τη Δευτέρα με την Κροατία.

Συνθέσεις

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράφκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρόμαντα (46’ Λομπότκα), Χαράσλιν (69’ Σουσλόφ), Μακ (69’ Βάις), Χάμσικ, Ντούντα (46’ Ντούρις).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77’ Οϊαρθάμπαλ), Γκαρθία (71’ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα (66’ Φεράν Τόρες), Μορένο (77’ Τραορέ).

Το πρόγραμμα του 5ου ομίλου

Δευτέρα 14/6

Πολωνία – Σλοβακία  1-2
Ισπανία – Σουηδία  0-0

Παρασκευή 18/6

Σουηδία – Σλοβακία  1-0

Σάββατο 19/6 

Ισπανία – Πολωνία  1-1

Τετάρτη 23/6

Σουηδία – Πολωνία  3-2
Σλοβακία – Ισπανία  0-5

Η βαθμολογία

Group E
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Σουηδία 3 2 1 0 4 2 2 7
2 Ισπανία 3 1 2 0 6 1 5 5
3 Σλοβακία 3 1 0 2 2 7 -5 3
4 Πολωνία 3 0 1 2 4 6 -2 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected