Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρωτιά για την Αγγλία, πρόκριση με “τριάρα” για την Κροατία (βαθμολογία)

“Τόσο-όσο” για την Αγγλία, που πέτυχε τον στόχο της και κατέκτησε την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο του Euro 2020. Πρόκριση και για την εξαιρετική σήμερα Κροατία, που έφτασε στο 3-1 κόντρα στη Σκωτία και την έστειλε…σπίτι της.

Γκολάρα και ασίστ από τον Λούκα Μόντριτς, αλλά και γκολ κι ασίστ του Πέρισιτς, με αποτέλεσμα η Κροατία να επικρατήσει 3-1 της Σκωτίας στον «τελικό» του Δ’ ομίλου, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους «16» ως δεύτερη.

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς, που τόλμησε πολλές αλλαγές το βασικό σχήμα, θα πάει στην Κοπεγχάγη για τα νοκ άουτ, όπου θα αντιμετωπίσει τον 1ο του group στο οποίο συμμετέχουν Ισπανία, Σουηδίας, Σλοβακία, Πολωνία. Στην τελευταία θέση τερμάτισε η Σκωτία και έμεινε εκτός από τον όμιλο για 11η σερί μεγάλη διοργάνωση.

Στο 17’, στην πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, η Κροατία πήρε προβάδισμα. Ο Γιουράνοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέρισιτς πήρε την κεφαλιά –  πάσα για τον Βλάσιτς και εκείνος δύσκολα μέσα από την περιοχή με το αριστερό, βρήκε δίχτυα.

Στο 43’ Λόβρεν και Βίντα έδιωξαν πολύ άσχημα στην ίδια φάση και ο ΜακΓκρέγκορ με σουτ από το ημικύκλιο, τιμώρησε για το 1-1.

Στο 62’ όμως, ο Μόντριτς το πήρε πάνω του. Από το ημικύκλιο έκανε ασύλληπτης ομορφιάς φαλτσαριστό σουτ με το εξωτετρικό κοντά στο παραθυράκι για το 2-1. Και 15 λεπτά μετά εκτέλεσε το κόρνερ με απόλυτη ακρίβεια για το κεφάλι του Πέρισιτς στο πρώτο δοκάρι και ο άσος της Ιντερ με κεφαλιά δοκάρι-και-μέσα χάρισε στην Κροατία την τεράστια νίκη με 3-1.

Συνθέσεις

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (71′ Μπάρισιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Βλάσιτς (76′ Ιβάνουσετς), Πέρισιτς (81′ Ρέμπιτς), Πέτκοβιτς (70′ Κράμαριτς)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ):Μάρσαλ, Χάνλεϊ (33′ ΜακΚένι), ΜακΤόμινεϊ, Τίρνεϊ, Ο’ Ντόνελ (84′ Πάτερσον), ΜακΓκίν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70′ Φρέιζερ), Ντάικς, Άνταμς (84′ Νίσμπετ)

Η Αγγλία μπορεί να μη θάμπωσε με την παρουσία της για ακόμη μια αγωνιστική, ωστόσο ένα γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν αρκετό για να της χαρίσει την νίκη, αλλά και την πρωτιά του τετάρτου ομίλου, που σήμανε την παραμονή της στο Γουέμπλεϊ! Τώρα αρχίζουν τα ζόρια για τα «τρία λιοντάρια»…

Τα σενάρια στο μυαλό των Άγγλων ήταν πολλά. Το επικρατέστερο αλλά ίσως λιγότερο ηθικό ήταν μια σβηστή ισοπαλία κόντρα στην Τσεχία, που θα την έφερνε στην δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου και (ίσως) με μια ευκολότερη κλήρωση στη φάση των «16». Αλλά επειδή στη θεωρία όλα απλά είναι, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επέλεξε να μην αφήσει τα πράγματα στην τύχη τους.

Συνθέσεις

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι) : Βάτσλικ, Κούφαλ, Τσέλουτσκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (84′ Βίντρα), Σούτσεκ, Νταρίντα (64′ Κραλ), Μάσοπουστ (64′ Χλόζεκ), Γιάνκτο (46′ Σέφτσικ), Σικ (76′ Πέκχαρντ).

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ) : Πίκφορντ, Σο, Στόουνς (79′ Μινγκς), Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Φίλιπς, Ράις (46′ Χέντερσον), Γκρίλις (68′ Μπέλινχαμ), Στέρλινγκ (68′ Ράσφορντ), Σακά (84′ Σάντσο), Κέιν.

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου

Κυριακή 13/6

Αγγλία – Κροατία  1-0

Δευτέρα 14/6

Σκωτία – Τσεχία  0-2

Παρασκευή 18/6

Κροατία – Τσεχία  1-1
Αγγλία – Σκωτία  0-0

Τρίτη 22/6

Κροατία – Σκωτία  3-1
Τσεχία – Αγγλία  0-1

Η βαθμολογία

Group D
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 Αγγλία 3 2 1 0 2 0 2 7
2 Κροατία 3 1 1 1 4 3 1 4
3 Τσεχία 3 1 1 1 3 2 1 4
4 Σκωτία 3 0 1 2 1 5 -4 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected