Κατηγορίες
Διάφορα

Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Ο ήρωας της… διπλανής πόρτας (της Ηλιάνας Σακκά)

Γράφει η Ηλιάνα Σακκά, makthes.gr

 

Με μια αφοπλιστική απλότητα ο 37χρονος Άκης Καπατζάς από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας εξηγεί την πράξη αυτοθυσίας του όταν χτες αψήφησε οποιοδήποτε κίνδυνο και μπήκε μέσα σ΄ ένα κανάλι γεμάτο ψηλές καλαμιές για να βγάλει ένα μωρό που είχε εγκλωβιστεί μέσα σ΄ ένα ΙΧ.

«Ο καθένας θα σταματούσε, θα έκανε το ίδιο», λέει στο makthes.gr ο κ. Καπατζάς, οικογενειάρχης και πατέρας παιδιών ο ίδιος, ο οποίος βρέθηκε την πιο κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο.

Λίγα μέτρα πιο κάτω από την επιχείρησή του, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, συνέβη το τροχαίο που θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη. Μια μητέρα με το μωρό της βρέθηκαν με το ΙΧ τους πολύ βαθιά μέσα σε ένα αποστραγγιστικό κανάλι. «Βγήκε ένα σκυλί και έκοψε το δρόμο της κυρίας. Η κυρία φρενάρισε και έφυγε με το ΙΧ μέσα στο κανάλι αφού έφερε τρεις-τέσσερις τούμπες» λέει και προσθέτει: «Εγώ έτυχε εκείνη την ώρα να περάσω. Έγινε λίγα μέτρα πιο κάτω από την επιχείρηση μου. Τυχαία άκουσα το φρενάρισμα και κατάλαβα ότι κάτι έγινε, αλλιώς δε θα φαινόταν τίποτε από το δρόμο. Το αυτοκίνητο έφυγε βαθιά στο κανάλι. Δεν θα μπορούσε από το δρόμο να το δει κάποιος. Είχε πολύ πυκνή βλάστηση, καλάμια και το βάθος ήταν πολύ μεγάλο. Δεν νομίζω από εκεί να περνούσε κάποιος άνθρωπος και να μπορούσε να το δει», περιγράφει ο κ. Καπατζάς.

Το ατύχημα είχε αίσιο τέλος, αφού δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός για τους επιβαίνοντες του οχήματος. «Κατάφερα μόνο το μωρό να βγάλω. Την μητέρα δεν μπορούσα» λέει.

Ο κ. Καπατζάς όμως με το μωρό στην αγκαλιά δεν έφυγε, δεν απομακρύνθηκε. Έμεινε εκεί δίπλα της και της έδινε κουράγιο μέχρι να έρθει η αστυνομία και η πυροσβεστική. «Την καθησύχαζα. Μόλις ήρθε η αστυνομία τους έβαλαν στο περιπολικό και έφυγαν. Δεν έχω μάθει, όμως ακόμα αν είναι καλά. Δεν υπήρξε τραυματισμός αλλά είχαν φέρει πόσες τούμπες με το αυτοκίνητο, τρεις με τέσσερις σίγουρα» προσθέτει συγκλονισμένος.

«Η γυναικά φώναζε βοήθεια. Το μωρό έκλαιγε. Ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα. Η μητέρα είχε το μωρό στην αγκαλιά της. Κατάφερα να πάρω το μωρό και αμέσως τηλεφώνησα στην αστυνομία. Ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα. Σε πέντε λεπτά ήταν εδώ. Περίπου έξι με επτά περιπολικά ήρθαν άμεσα» λέει στο makthes.gr.

akis-kapantzas-imathia1.jpg

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected