Διάφορα

Νίκος Τζανάκης : «Ξεκάθαρα ο τουρισμός έχει παίξει ρόλο στη μετάλλαξη «Δ». Φοβάμαι θα εξαπλωθεί παντού…»

Τα καμπανάκια συναγερμού για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχουν αρχίσει να χτυπούν δυνατά και στη χώρα μας. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης, παρουσιάστηκε απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά την εξάπλωσή της στην Ελλάδα.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο reader.gr. Συγκεκριμένα στοιχεία για την εν λόγω μετάλλαξη, όπως τόνισε, θα υπάρχουν σε δύο με τρεις εβδομάδες ωστόσο οι μέχρι τώρα αριθμοί δεν είναι ενθαρρυντικοί σε συνδυασμό με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Ξεκάθαρα ο τουρισμός έχει παίξει ρόλο. Στην Κρήτη αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.500 Ρώσοι τουρίστες και 3.000 Βρετανοί, που σίγουρα ευνοούν τη μεταφορά της μετάλλαξης Δέλτα» τόνισε και πρόσθεσε: «Φοβάμαι μην έχουμε αναταραχές το καλοκαίρι. Αυτό που δεν μπορούμε να πούμε είναι αν το νέο πανδημικό κύμα θα είναι της ίδιας έντασης».

Ο κ. Τζανάκης από την Τετάρτη, πριν ακόμα ανακοινωθεί ο τριπλασιασμός των κρουσμάτων με μετάλλαξη στην Ελλάδα είχε εκφράσει την ανησυχία του με ανάρτησή του στο facebook. «Δεν μου αρέσει καθόλου η παρατήρηση των τελευταίων εβδομάδων με τα πολλά κρούσματα σε πολύ νέα άτομα…. το μόνο στέλεχος που προσβάλλει τόσο εύκολα νέους είναι το ινδικό…. Μήπως έχουμε κατακλυστεί από το Δ στέλεχος και δεν το ξέρουμε…. ελπίζω μόνο να μην έχουμε παρατράγουδα καλοκαιριάτικα…», έγραφε και τον συγκεκριμένο φόβο επανέλαβε και στο reader.gr

«Το πρόβλημα θα είναι οι ανεμβολίαστοι και οι ευπαθείς ομάδες εμβολιασμένων που δεν μπορούν να έχουν μεγάλες αντιστάσεις»

περισσότερα στο reader.gr