Κατηγορίες
Super League 1

Αξιωματούχος UEFA στη Γ.Σ. της ΕΠΟ: «Θα σας στηρίξουμε μόνο αν περάσετε την Ολιστική Μελέτη»!

«Η Ολιστική Μελέτη πρέπει να υλοποιηθεί πλήρως, ως πακέτο. Η UEFA θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ, αλλά η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα στην Συνέλευση του Ιουλίου», είπε στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο επικεφαλής διακυβέρνησης των ομοσπονδιών της UEFA, Λούκα Νικόλα, θέτοντας προς τις Ενώσεις ένα δίλλημα εκβιαστικού τύπου.

Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τις παρεμβάσεις του στο αυτοδιοίκητο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λούκα Νικόλα:

«Τα θέματα της Ολιστικής μελέτης αναβλήθηκαν για τις 19 Ιουλίου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτές οι συστάσεις να εφαρμοστούν πλήρως. Γι’ αυτό και το προηγούμενο διάστημα δύο αποστολές εστάλησαν εδώ για να συνεργαστούν με την ΕΠΟ. Οι αλλαγές αυτές έχουν κοινοποιηθεί σε όλους σας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι προτεινόμενες αλλαγές θα βελτιώσουν την ΕΠΟ σε πολλά επίπεδα. Η Εκτελεστική Επιτροπή θα ενδυναμωθεί και θα υπάρχει και μια γυναικεία φωνή. Θα υπάρχουν έλεγχοι διακυβέρνησης που θα ενδυναμώσουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, όπως θα ενδυναμωθεί και η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως, ως πακέτο. Η UEFA θα συνεχίσει να συνδράμει στην ΕΠΟ. Η συνέχιση της στήριξης που θα παρέχουμε θα εξαρτηθεί από ένα θετικό αποτέλεσμα τον Ιούλιο.

Σχετικά με τον αθλητικό νόμο, είμαστε ανένδοτοι στην προστασία της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου και θα συνεχίσουμε. Έχουμε επιφυλάξεις ακόμα και σήμερα, και δυστυχώς δεν έγινε ποτέ μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Κάποια θέματα στο νόμο είναι ακόμα πιο πιεστικά. Όπως οι εκλογές στις ΕΠΣ. Στείλαμε χθες επιστολή στον υφυπουργό και ζητήσαμε επείγουσα συνάντηση».

*sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected