Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : “Αγγίζει” τη Super League 2 η Κηφισιά, πρώτη νίκη για Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τη Θύελλα Ραφήνας χάρη στο γκολ του Γροντή και παρέμεινει σε τροχιά ανόδου. Η Κηφισιά επικράτησε 2-0 και είναι το αφεντικό για την άνοδο…

Οι “Πάνθηρες” μπήκαν από την αρχή δυνατά με στόχο το γρήγορο γκολ και μόλις στο 5ο λεπτό έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία αλλά το σουτ του Λιούμη μέσα από την περιοχή κατέληξε πάνω από το τέρμα της Θύελλας.

Τρία λεπτά μετά ήρθε το 1-0 όταν ο Γροντής έγινε αποδέκτης της μπάλας και από το ύψος του πέναλτι με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε απόρροια και των υψηλών θερμοκρασιών με τους «κυανέρυθρους» να διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα. Μετά το 30’ οι Νεοσμυρνιώτες ανέβασαν ξανά ταχύτητα και είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με τους Μούντριχα και Κοντοέ.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε ξανά δυνατά για το δεύτερο γκολ και μέσα σε δύο λεπτά (53’-55’) Γροντής και Λιούμης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι. Μετά το καταιγιστικό πρώτο τέταρτο η Θύελλα έριξε τον ρυθμό χωρίς πάντως οι ίδιοι να μπορούν να απειλήσουν. Η είσοδος του Μακρίδη έδωσε μια πνοή στο επιθετικό κομμάτι στους «κυανέρυθρους» αλλά η ζωντάνια αυτή δεν μετουσιώθηκε σε κλασικές ευκαιρίες με εξαίρεση ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Σταμάτη στο 81’ το οποίο κατέληξε μόλις άουτ. Ο Πανιώνιος δεν τελείωσε το ματς και παραλίγο να το πληρώσει στο 86’ όταν ο Παντελίδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ζέκιο μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά η οποία όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στουρνάρα, ενώ στο 93’ ο Δημητρίου παραλίγο να παγώσει τη Νέα Σμύρνη αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Τελικά έστω και με αρκετό άγχος το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τον Πανιώνιο να κάνει σεφτέ στα μπαράζ ανόδου και να μένει ζωντανός στην μάχη της ανόδου.

Συνθέσεις

Πανιώνιος: Στουρνάρας, Λάμψιας, Ξυγκόρος, Ζούλιας, Κοντοές, Μπρέγκου, Νίνο (62’ Μακρίδης), Πίσπας, Λιούμης (72’ Σταμάτης), Γροντής (84’ Δρίτσας), Μούντριχας (72’ Μίχος)

Θύελλα Ραφήνας: Σταματόπουλος, Ντόσκαζ, Νταλάκας, Γεωργόπυλος, Φυτρος, Γεραγωτέλης, Μπουντάκης(80’ Ζέκιο) Μπαριτάκης (57’ Παντελίδης), Σουλτανίδης (85’ Πιέτρι), Δημητρίου, Σπαρτάλης (57’ Παπαδόπουλος)

Καθάρισε σε 7′ η Κηφισιά

Από την άλλη, η Κηφισιά, στη 2η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου, επικράτησε 2-0 της Ζακύνθου και έκανε το 2/2 έχοντας φυσικά και το μεγάλο πλεονέκτημα για την άνοδο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά και στο 8΄η κεφαλιά του Παυλάκη πέρασε άουτ. Στο 10΄η Κηφισιά είχε διπλή ευκαιρία όταν αρχικά το σουτ του Τετέι κόντραρε σε αμυντικό και στη συνέχει ο Ποζατζίδης σούταρε πάνω στον Πατσιογιώργο. Στο 15΄η κεφαλιά του Τετέι πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 30΄οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία όταν το πλασέ του Κρητικού σταμάτησε στο δοκάρι και η μπάλα γύρισε στην αγκαλιά του γκολκίπερ. Στο 34΄η κεφαλιά του Παυλάκη πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν το σουτ του Πρίτσα στο 36΄, η κεφαλιά του Κρητικού στο 40΄και το σουτ του Ποζατζίδη στο 43΄.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν το πρώτο φετινό ματς που η Κηφισιά δεν σκόραρε και δεν προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο…

Στο 2ο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 50΄η κεφαλιά του Τετέι πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια μέσα σε 4 λεπτά η Κηφισιά έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες. Αρχικά στο 51΄ο Τετέι έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Πατσιογιώργος απέκρουσε εκπληκτικά, ενώ στο 54΄ο Κρητικός βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον γκολκίπερ αλλά πλάσαρε άουτ. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 60΄όταν ο Κρητικός βρήκε τον Τετέι με ωραία μπαλιά, αυτός με έξοχη ενέργεια απέφυγε δύο αμυντικούς και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 64΄η κεφαλιά του Τετέι πέρασε άουτ, ενώ στο 65΄έγινε η φάση που ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Ο Κρητικός έφυγε μόνος απέναντι από τον γκολκίπερ, με τον Κούνια να τον ανατρέπει και να βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Ζέλο που με εκπληκτικό σουτ άφησε άγαλμα τον γκολκίπερ κάνοντας το 2-0.

Στο 80΄ ο Κοντογιάννης είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά αρχικά ο Πατσιογιώργος και στη συνέχεια ο Σούρμπης σταμάτησαν τα διαδοχικά σουτ του. Στην τελευταία σημαντική στιγμή στο 82΄ο Παυλάκης με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται ( μάλλον λανθασμένα) σαν οφσάιντ.

Συνθέσεις

ΑΕ Κηφισιάς : Μιχελής, Παπαγγελής, Μκρτσιάν, Παπασάββας (84΄Μεγαρίτης), Πρίτσας (52΄λ.τ. Καμινιώτης), Ζέλο (75΄Κοντογιάννης), Παυλάκης, Γκότοβος (84΄Σπίνος), Ποζατζίδης, Κρητικός (84΄Καλλέργης), Τετέι.

Ζάκυνθος : Πατσιογιώργος, Κολεύρης, Τζατζανάς, Καλλιβωκάς (75΄Παναγιωτόπουλος), Κούνια, Σούρμπης, Κονδύλης, Κοναγκάγια, Κακολύρης, Κάρδαρης (75΄Ντούνης), Καψάσκης Μ. (63΄Κάμερον).

Η βαθμολογία

2ος Όμιλος
ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Δ Β
1 ΑΕ Κηφισιάς 2 2 0 0 4 0 4 6
2 Ηρόδοτος 1 1 0 0 1 0 1 3
3 Πανιώνιος 2 1 0 1 1 1 0 3
4 Ζάκυνθος 1 0 0 1 0 2 -2 0
5 Θύελλα Ραφήνας 2 0 0 2 0 3 -3 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected