Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Ο καφές για τους ανεμβολίαστους θα κοστίζει… 20€!

Αλλάζουν πολλά στη ζωή των πολιτών μέσα στον Ιούλιο στην πορεία για τον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα…

Τι θα γίνει, όμως, με τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, ειδικά όταν θέλουν να βγουν για έναν καφέ ή γενικά για να διασκεδάσουν πηγαίνοντας σε κατάστημα εστίασης; Κρίνοντας από τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (29/06), όταν έγιναν και οι σχετικά ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων, θα πληρώνουν για παράδειγμα «χρυσάφι» για έναν καφέ, ειδικά όταν μιλάμε για οικογένεια. Η κυβέρνηση έχει, άλλωστε, επιβάλλει ως αντικίνητρο το κόστος 20 ευρώ του rapid test για τους μη εμβολιασμένους που θα θέλουν να πάνε για καφέ, φαγητό, σινεμά, συναυλία κλπ.

Μέσα στον Ιούλιο, αλλάζουν πολλά, ουσιαστικά από τις 15 του μήνα, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι νέοι, μετά και το «Freedom Pass» και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνοντας ως κίνητρο τα 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του covid-19, Οι αλλαγές που έρχονται, θα έχουν αντίκτυπο στην ζωή των πολιτών στον μήνα που ακολουθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες αλλαγές.

Σημειώνεται ότι τα rapid tests που διενεργούνται εκτός των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, κοστίζουν 20 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και αν θέλει κάποιος να βγει για καφέ θα πρέπει να έχει προπληρώσει ένα μεγάλο ποσό.

Εάν, για παράδειγμα, μια οικογένεια, που αποτελείται από τέσσερα μέλη, θέλει να βγει, ξεκινάει με κόστος τουλάχιστον 80 ευρώ συνολικά, λόγω των τεστ, που πρέπει να γίνουν. Εάν σ’ αυτά συνυπολογιστούν και άλλα έξοδα, όπως αυτά της μετακίνησης, τότε ανά «κεφάλι» μπορεί να χρειαστούν ακόμα και 30 ευρώ. Eίθισται το αποτέλεσμα του rapid test να θεωρείται ως αποδεικτικό μη νόσησης μόνο για 24-48 ώρες.

Υπογραμμίζεται ότι η διενέργεια rapid test μπορεί, πλέον, να γίνεται από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε την Τρίτη (29/06) κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι δε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test (όχι self test) προκειμένου να διασκεδάσουν και φυσικά να μπορούν να βρουν εύκολα τον επιστήμονα υγείας που θα το κάνει. Μέχρι σήμερα μπορούσες να κάνεις ένα διαγνωστικό τεστ είτε σε δημόσιες δομές υγείας είτε σε ιδιωτικές δομές.

Για το θέμα υπάρχουν, πάντως, αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες. Υπενθυμίζεται ότι στα γήπεδα από τις 15 Ιουλίου θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ self test θα πρέπει να κάνουν τα παιδιά.

περισσότερα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected