Super League 1

Πλουραλισμός της ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό

Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 την ολλανδική Φίτεσε στο πρώτο φιλικό ματς για τη σεζόν 2021-22 στο Sportpark van Zuijen της περιοχής Burgh-Haamstede, όπου η ελληνική ομάδα πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ανεξάρτητα από το πως και πότε θα ολοκληρώσει τις μεταγραφές της, για την ΑΕΚ έχει μεγάλη σημασία το πως θα παρουσιαστεί την επόμενη σεζόν το γκρουπ των ποδοσφαιριστών που είναι ήδη στην ομάδα. Ως προς αυτό το ερώτημα το πρώτο φιλικό τεστ της Ένωσης στην Φιλανδία, έδωσε θετικά μηνύματα. Η ΑΕΚ νίκησε την Φίτεσε με 3-1, σε ένα ματς που παρουσιάστηκε αρκετά συγκροτημένη, καλά τακτοποιημένη από τακτικής πλευράς, με ένταση και αρκετούς από τους παίκτες που ξεκίνησαν να παρουσιάζονται σε καλή κατάσταση.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 17΄ με ένα βολέ του Μπακάκη από το ύψος της περιοχής, μετά από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο της μπάλας. Ισοφαρίστηκε στο 36΄ από κακή αντίδραση σε εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Όροζ, αλλά στο επόμενο λεπτό, μια εντυπωσιακή προσπάθεια του Μάνταλου από αριστερά κατέληξε σε ασίστ και τελείωμα στην κίνηση του Αλμπάνη. Το σκορ έκλεισε στο 83΄ο Μαχαίρας με κοντινό πλασέ από ωραίο πέρασμα του Κοσίδη από δεξιά.

Ο Μιλόγεβιτς ξεκίνησε με 4-3-3, τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Λάτσι και Νεντελτσεάρου στόπερ, Μπακάκη δεξιά στην άμυνα, Μιτάρι αριστερά. Καθαρό αμυντικό χαφ τον Σάκχοφ, εσωτερικούς Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο, τον Μάνταλο αριστερά στην επίθεση, τον Αλμπάνη δεξιά και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Η ΑΕΚ είχε καλά στοιχεία στην πίεση, δυσκόλεψε την ανάπτυξη των Ολλανδών και όσο περνούσε ο χρόνος έπαιρνε το πάνω χέρι. Εκτός από τα δύο γκολ, στο πρώτο ημίχρονο είχε άλλες τρεις τουλάχιστον πολύ καλές ευκαιρίες. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αλμπάνης που αν και ξεκινούσε από δεξιά κινήθηκε περισσότερο ως ελεύθερος επιθετικός, ενώ και ο Μάνταλος από την άλλη πλευρά ήταν πολύ δημιουργικός. Στο κέντρο ο Σιμάνσκι ξεχώρισε με την πολυσύνθετη παρουσία και τα τρεξίματα του, ενώ η αμυντική τετράδα της ΑΕΚ είχε καλή ισορροπία. Κορυφαίος ο Λάτσι, αλλά έκανε πολύ καλό ματς και ο Μπακάκης, χωρίς κραυγαλέα λάθη ο Νεντελτσεάρου και σταθερός ο Μιτάι.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πολλές αλλαγές από νωρίς. Πάντως η ΑΕΚ κράτησε τον έλεγχο αν και δέχθηκε κατά διαστήματα πίεση, ωστόσο στο δεύτερο μισό της επανάληψης η σύνθεση της έφερνε περισσότερο προς ΑΕΚ Β΄. Εκτός από την άμυνα, όπου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο Μιτάι έμειναν σε όλο το ματς.

Συνθέσεις

ΑΕΚ : Στάνκοβιτς (46′ Τσιντώτας) Μπακάκης (58′ Νταντσένκο) Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μιτάι, Σάκχοφ (64′ Ρουκουνάκης) Σιμάνσκι (70′ Ραντόνια) Γαλανόπουλος (58′ Σαμπανάτζοβιτς) Αλμπάνης (63′ Μαχαίρας) Μάνταλος (58′ Κοσίδης) Ανσαριφάρντ (46′ Τάνκοβιτς)

Φίτεσε : Χάουβεν, Μάνχουφ, Φρουχ, Κορνελίσε, Χάγεκ, Οροζ, Τσούχβακ, Μπέρο, Ντουένιας, Τανάνε, Νταρφάλου. Αγωνίστηκαν και οι Τρόνσταντ, Ντε Ρεχτ, Ντομγκιόνι, Φον Μόος, Οπέντα, Φαν Ζβαμ, Βίτεκ, Μπούιτινκ, Χάουσμαν, Μπαζούρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected