Κατηγορίες
Basket

“Έκλεισε” το σπίτι της Σερβίας η Ιταλία και πάει Τόκιο!

Με μια μυθική εμφάνιση του Ακίλε Πολονάρα στο τρίτο δεκάλεπτο η Ιταλία κατάφερε να σοκάρει τους οικοδεσπότες Σέρβους και να πάρει τη νίκη στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του Βελιγραδίου και μαζί την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο!

Κανένας από τους διοργανωτές των φετινών προολυμπιακών τουρνουά δεν θα βρίσκεται στην Ιαπωνία! Η τελευταία χώρα που είχε απομείνει στην διεκδίκηση της πρόκρισης, η Σερβία, υπέστη ένα τεράστιο κάζο από τους ψυχωμένους και απίστευτα εύστοχους Ιταλούς και έγινε ακόμα ένα θύμα έκπληξης! Η ομάδα του Μέο Σακέτι μπήκε από την αρχή αποφασισμένη να σοκάρει την οικοδέσποινα χώρα, παίρνοντας κεφάλι από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση (22-28 στο 10′) και όχι απλώς κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά, αλλά στην τρίτη περίοδο πραγματοποίησε ένα απίστευτο σερί, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 19 πόντους (61-80 στο 29′) και σοκάροντας την Belgrade Arena!

Οι Σέρβοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ στην τέταρτη περίοδο, όμως ήταν πολύ αργά. Οι Ιταλοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, και παρά το σερί των γηπεδούχων, ο χρόνος δεν έφτανε για την ανατροπή. Το εισιτήριο πήγε σε Ιταλικά χέρια και η Σερβία, μετά το ασημένιο μετάλλιο του 2016, θα μείνει εκτός της Ολυμπιάδας του Τόκιο!

Για τους Ιταλούς, πρωταγωνιστές ήταν η φοβερή…. τριανδρία των Νίκο Μάνιον (24 πόντοι), Ακίλε Πολονάρα (22 πόντοι, 6 τρίποντα) και Σιμόνε Φοντέκιο (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Από την άλλη, ο Ντανίλο Άντιουσιτς με 27 πόντους και ο Φίλιπ Πέτρουσεφ με 22 πόντους ξεχώρισαν για τους Σέρβους, που είδαν τα μεγάλα όπλα τους, Μίσιτς και Τεόντοσιτς να εμφανίζονται “άδεια” στον κρισιμότερο αγώνα του τουρνουά.

*basketa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected