Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

ΕΚΤΑΚΤΟ : Κακά μαντάτα για το Pfiser και τη μετάλλαξη “Δέλτα”

Καθώς το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται στο Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer μειώθηκε σημαντικά και έφθασε στο 64% από 94%, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας.

Η μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer καταγράφηκε από την 6η Ιουνίου, 5 ημέρες μετά την άρση των περιορισμών στο Ισραήλ.

Ωστόσο, τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύτηκαν αρχικά στην ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet, δείχνουν επίσης ότι το εμβόλιο παρέχει προστασία 93% από σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ 2 Μαΐου και 5 Ιουνίου το εμβόλιο είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,3%. Από τις 6 Ιουνίου, πέντε ημέρες αφότου η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς, μέχρι τις αρχές Ιουλίου, το ποσοστό έπεσε στο 64%.

Παρόμοια μείωση καταγράφηκε στην προστασία έναντι των συμπτωμάτων του κορονοϊού, ανέφερε η έκθεση.

Ωστόσο, η προστασία έναντι της νοσηλείας και των σοβαρών ασθενειών παρέμεινε ισχυρή. Από τις 2 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, το ποσοστό αποτελεσματικότητας στην πρόληψη της νοσηλείας ήταν 98,2%, σε σύγκριση με το 93% από τις 6 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.

Παρόμοια μείωση του ποσοστού καταγράφηκε και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών μεταξύ των ατόμων που είχαν εμβολιαστεί.

Αξιωματούχοι υγείας στις ΗΠΑ επιμένουν πως το εμβόλιο της Pfizer θεωρείται ότι προστατεύει ενάντια στη μετάλλαξη Delta, χωρίς να έχουν δώσει πάντως κάποια απάντηση για τα στοιχεία που έρχονται από το Ισραήλ.

«Σε κάποιο βαθμό αυτό αναμένεται εφόσον το 85% των εμβολιασμένων ενηλίκων στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι», δήλωσε ο Ran Balicer, επικεφαλής της επιτροπής.

«Όμως τα επίπεδα στα οποία κινούνται αυτές οι περιπτώσεις κάνουν κάποιους να πιστεύουν ότι επεκτείνονται πέρα από το αναμενόμενο σημείο και υποδηλώνουν ότι κάποια μείωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της ήπιας νόσησης – όχι όμως της σοβαρής νόσησης – είναι πιθανή».

dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected