Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ωραίος και…μοιραίος ο Μοράτα, η Ιταλία στον τελικό!

Δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης η Ιταλία, όμως κατάφερε στο τέλος να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι και να καπαρώσει μια θέση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ο Ντοναρούμα έπιασε το πέναλτι του Μοράτα, ο οποίος στο 80′ είχε ισοφαρίσει για την Ισπανία και ο Ζορζίνιο έστειλε την ομάδα του στα…ουράνια και μαζί του 60 εκατομμύρια Ιταλούς!

Τέταρτη διαδοχική φορά ήταν αυτή που συναντιούνται σε κάποιο σημείο της διοργάνωσης. Και οι Ιταλοί έφυγαν με το χαμόγελο για 2η φορά, μετά το 2016.

H Iσπανία είχε από το ξεκίνημα του ματς τον έλεγχο απέναντι σε μία Ιταλία, που πίεσε ψηλά και μόλις στο 4ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Μπαρέλα, με τη συγκεκριμένη φάση όμως να λογίζεται τελικά ως μη γενόμενη καθώς ο διαιτητής σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ.

Στο 13ο λεπτό ο Οϊαρθάμπαλ δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έτσι δεν μπόρεσε να πλασάρει, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Σιμόν έκανε τραγική έξοδο από την εστία του, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να σουτάρει σε άδειο τέρμα!

Στο 25′ ο Ντοναρούμα έκανε εκπληκτική επέμβαση σουτ του Όλμο από το σημείο του πέναλτι, σε ένα παιχνίδι που το ποσοστό κατοχής της μπάλας για τους Ισπανούς έφτασε μέχρι το 75%.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην «σκουάντρα ατζούρα», με τον Έμερσον στο 45′ να σουτάρει από πολύ πλάγια θέση, βλέποντας την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Στο 52ο λεπτό ο Μπουσκέτς έκανε ωραίο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κιέζα απείλησε με σουτ τον Σιμόν, ωστόσο ο Ισπανός γκολκίπερ με απόκρουση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Πάντως στο 60ο λεπτό ο τερματοφύλακας της «φούρια ρόχα» δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, βλέποντας τον Κιέζα, μετά το σωτήριο τάκλιν του Λαπόρτ στον Ιμόμπιλε να παίρνει το «ριμπάουντ» και με εξαιρετικό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του.

Στο 65′ η ομάδα του Ενρίκε είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Οϊαρθάμπαλ όμως να μην μπορεί να κάνει μόνος του την κεφαλιά, ενώ τρία λεπτά αργότερα η Ιταλία έφτασε κοντά στο 2-0, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Κιέζα, ο Μπεράρντι βρέθηκε μόνος του με τον Σιμόν, ο οποίος με τα πόδια απέτρεψε το δεύτερο γκολ.

Στο 80ο λεπτό οι Ισπανοί έφτασαν στην ισοφάριση, όταν σε γρήγορη αντεπίθεσή τους, έκρυψαν την μπάλα, με τον Μοράτα να πλασάρει εύστοχα τον Ντοναρούμα, κάνοντας το 1-1. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μπεράρντι σπατάλησε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, σουτάροντας πάνω στον Σιμόν!

Στα λεπτά που απέμεναν για τη λήξη δεν άλλαξε κάτι, κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση.

Στο 98′ η Ισπανία απείλησε όταν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Όλμο απέκρουσε ο Ντοναρούμα, με τον Μοράτα στη συνέχεια να κάνει το σουτ, χωρίς να βρει στόχο.

Η ομάδα του Ενρίκε είναι μονίμως σε θέση επίθεσης, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, το οποίο «άγγιξε» στο 102′ όταν ο Μπονούτσι έβγαλε σωτήρια το πλασέ του Γιορέντε με εξουδετερωμένο τον Ντοναρούμα!

Στο 112′ ο Μπεράρντι σκόραρε, ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, στην τελευταία αξιόλογη φάση της παράτασης. Έτσι με το 1-1 να διατηρείται μέχρι το 120΄ ο νικητής θα αναδειχθεί από τη διαδικασία των πέναλτι.

Συνθέσεις

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (73′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Λαπόρτ, Γκαρθία (109′ Τόρες), Άλμπα, Κόκε (70′ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106′ Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες (61′ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Όλμο

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Τρίτη 6/7

Ιταλία – Ισπανία  1-1, 4-2 πεν

Τετάρτη 7/7

Αγγλία – Δανία (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected