Κατηγορίες
Διάφορα

Άδωνις Γεωργιάδης : “Εκτός γηπέδων οι ανεμβολίαστοι, εφαρμογή για τους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους εστίασης”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε σαφές ότι θα έχουμε πλέον κόσμο στα γήπεδα εξηγώντας ωστόσο τις παραμέτρους που θα υπάρχουν!

«Γήπεδα αμιγώς για εμβολιασμένους με 80% πληρότητα και ανώτατο όριο τους 25.000 θεατές σε ανοιχτά γήπεδα και 8.000 σε κλειστά».

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση που βγήκε από τα χείλη του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, τονίζοντας το πώς θα πραγματοποιηθεί η παρουσία κόσμου στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στα 80% του συνόλου (5% εξ αυτών μπορεί να είναι ανήλικοι οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ), με ανώτατο όριο προσέλευσης: 25.000 θεατές για υπαίθρια γήπεδα και 8.000 για κλειστά γήπεδα.

Επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι στον στρατό που θα εμβολιάζονται θα παίρνουν 5 ημέρες άδεια ξεκαθαρίζοντας πως ο εμβολιασμός στο στράτευμα είναι εθελοντικός και όχι υποχρεωτικός».

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είπε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των μέτρων που θα ισχύουν για τους εμβολιασμούς ότι είναι «υπoχρεωτικός ο εμβολιασμός όλων των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και δομές, αλλιώς αναστολή άνευ αποδοχών».

Η εφαρμογή στα κινητά για να μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους

Η εφαρμογή «Covid Free GR», με την οποία θα μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους είναι διαθέσιμη από σήμερα 13 Ιουλίου για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υλοποιείται από την ΕΔΥΤΕ GRNET φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr.

Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

εφαρμογή κινητών

Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων.

Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

εφαρμογή κινητών

Τρία επίπεδα επαλήθευσης:

  • Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID
  • Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
  • Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό

εφαρμογή κινητών

Χρονική ισχύς των πιστοποιητικών:

  • Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης
  • Νόσησης – έως και 6 μήνες μετά
  • Rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
  • PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)

εφαρμογή κινητών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected