Κατηγορίες
Διάφορα

Ελάχιστη ως μηδαμινή η κίνηση στους εσωτερικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη μέχρι αυτή την ώρα (photos+vid)

Από σήμερα λειτουργούν ξανά οι εσωτερικοί χώροι σε καταστήματα εστίασης μόνο για εμβολιασμένους, ωστόσο μέχρι στιγμής ο κόσμος φαίνεται να μην τους επιλέγει.

Ακόμα και εμβολιασμένοι, επιλέγουν να καθίσουν σε εξωτερικούς χώρους είτε επειδή οι φίλοι τους δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε λόγω καιρού δεν θέλουν να καθόσουν σε κλειστούς χώρους.

Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, δεν χρησιμοποιήθηκαν οι κλειστοί χώροι αν και οι επιχειρηματίες είχαν προετοιμαστεί. Βέβαια ανέμεναν τη σχετική ΚΥΑ που τελικά εκδόθηκε στις 12:00 το μεσημέρι. «Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τα κέντρα διασκέδασης δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μεικτούς χώρους ούτε υπαίθρια. Θα πρέπει να είναι μόνο εμβολιασμένοι. Όσον αφορά την εστίαση, το αλαλούμ που δημιουργήθηκε από χθες για την ΚΥΑ που τελικά δεν εκδόθηκε χθες, δεν αλλάζει τίποτα από αυτά που ξέρουμε» σημειώνει ο γενικός γραμματέας της ένωσης καφέ μπαρ και εστιατορίων της Θεσσαλονίκης Μιχάλης Επιτροπίδης.

«Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για τις νέες αλλαγές ωστόσο ο κόσμος μέχρι στιγμής επιλέγει να καθίσει έξω. Θα δούμε πως θα κυλήσει τις επόμενες ημέρες» αναφέρει ο Λεωνίδας Δεβετζής υπεύθυνος καφέ μπαρ στην Μητροπόλεως.

Πολλοί πελάτες στα καταστήματα εστίασης δεν ήταν ενημερωμένοι για το άνοιγμα των εσωτερικών χωρών και τα νέα μέτρα, αλλά οι περισσότεροι βγήκαν με μεικτές παρέες και δεν μπορούσαν οι μισοί που ήταν εμβολιασμένοι να κάτσουν μέσα και οι υπόλοιποι που ήταν ανεμβολίαστοι έξω.

Οι επιχειρηματίες εκτιμούν πως σήμερα δεν θα χρειαστεί να σκανάρουν με το κινητό τους QR CODE για εμβολιασμένους, καθώς όλοι θα επιλέξουν να καθίσουν σε εξωτερικούς χώρους. «Όλοι οι συνάδελφοι είναι έτοιμοι να υποδεχθούν κόσμο στο εσωτερικό αλλά ακόμα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να καθήσει σε εσωτερικό χώρο. Εξάλλου, με 40 βαθμούς και να έχεις μια μεγάλη αυλή έξω, λίγο δύσκολο να κάτσουν μέσα» δηλώνει ο Δημήτρης Μπάκας, υπεύθυνος καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους.

δείτε φωτογραφίες στο makthes.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected