Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα προημιτελικά η Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.267 στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση σήμερα στο Τελάβι της Γεωργίας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια, επικράτησε με 6-1, 6-4 της Victoria Bosio από την Αργεντινή, Νο.15 στο ταμπλό και Νο.448 στον κόσμο, για να προκριθεί στην καλύτερη 8άδα του Telavi Open.

Ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να γίνει χθες αλλά δεν το επέτρεψε η βροχή. Η Βαλεντίνη ξεκίνησε άψογα και προηγήθηκε με 5-0 στα πρώτα λεπτά, για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-1. Στο 2ο σετ η Ελληνίδα παίκτρια βρέθηκε πίσω με 2-4, αλλά κέρδισε τα 4 επόμενα games και “σφράγισε” τη νίκη της σε 86 λεπτά παιχνιδιού.

Αύριο θα επιστρέψει στο court η Βαλεντίνη, για να αντιμετωπίσει τη Λιθουανή Justina Mikulskyte, για μια θέση στην 4άδα. Η Mikulskyte, Νο.411 στον κόσμο και Νο.27 στην κατάταξη της ITF, απέκλεισε τη Sofia Shapatava, No.7 στο ταμπλό και Νο.350 στον κόσμο, με το εμφατικό 6-1, 6-2.

“Λύγισε” στα ημιτελικά ο εξαιρετικός Μεσσής

Μια εκπληκτική εβδομάδα ακόμα είχε ο Ανδρέας Μεσσής, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Bad Waltersdorf Junior Open της Tennis Europe πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες, ενώ στα ημιτελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από το Νο.27 στην Ευρώπη στα 14άρια.

Ο Ανδρέας Μεσσής είχε μια φανταστική εβδομάδα στο Bad Waltersdorf της Αυστρίας και στο δυνατό τουρνουά 2ης κατηγορίας U14 της Tennis Europe που συμμετείχε.

4 νίκες πέτυχε συνολικά ο νεαρός αθλητής του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας αυτή την εβδομάδα. Στην πρεμιέρα του είχε αποκλείσει τον Γάλλο Victor Velter με 6-3, 6-0, ενώ στον 2ο γύρο επέστρεψε από σετ πίσω και ήταν μπροστά με 3-6, 6-0, 3-1 όταν είδε τον αντίπαλό του, Pietro Augusto Bonivento από την Ιταλία, να εγκαταλείπει.

Στον 3ο γύρο κέρδισε τον Πολωνό Grzegorz Zemla, No.4 στο ταμπλό και Νο.83 στα 14άρια της Ευρώπης, με 6-3, 6-3, ενώ πολύ σπουδαία εμφάνιση είχε και στα προημιτελικά, όπου απέκλεισε τον Τσέχο Matyas Kozlovsky, No.8 στο ταμπλό και Νο.113 στα 14άρια της Ευρώπης, με 6-2, 6-7 (3), 7-6 (3).

Και σήμερα ο Ανδρέας έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και κοίταξε στα μάτια το Νο.1 του ταμπλό και Νο.27 στα 14άρια της Tennis Europe, τον Τσέχο Stepan Sklenicka, όμως μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη τελικά υπέστη την ήττα με 6-3, 5-7, 6-2.

Ο Ανδρέας, ο οποίος βρίσκεται απ’ αυτή την εβδομάδα στο Νο.152 στα 14άρια της Tennis Europe και αναμένεται να ανεβεί ακόμα περισσότερο, είχε δυο μεγάλες εβδομάδες στην Αυστρία, αφού και την προηγούμενη εβδομάδα τα πήγε εξαιρετικά, στο τουρνουά της 2ης κατηγορίας U14 του Fürstenfeld, φτάνοντας μέχρι τον τελικό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected