Ποδόσφαιρο Κόσμος

Super deal για τον Άρη με Juan Iturbe!

Mεταγραφή που κάνει αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο ευρωπαϊκό στερέωμα πρόκειται να κάνει ο Άρης με την απόκτηση του Χουάν Ιτούρμπε!

Του 28χρονου Παραγουανού εξτρέμ που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς! Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η συμφωνία είναι δεδομένη και μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να επικυρωθεί. Για την ακρίβεια, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις ούτως ώστε να επισημοποιηθεί η συνεργασία του με τον Άρη και φυσικά να επιστρέψει στην Ευρώπη έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ο Ιτούρμπε άρχισε την καριέρα του στην Σέρο Περτένο (2009) και μάλιστα έκανε ντεμπούτο στην επαγγελματική ομάδα σε ηλικία 16 ετών, γεγονός το οποίο αν μη τι άλλο αποδεικνύει και το εύρος του ταλέντου του. Λίγους μήνες μετά υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του, αλλά μόλις συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του μετακόμισε στη Πορτογαλία καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την Πόρτο, ασχέτως του ότι ολοκλήρωσε τη σεζόν (2011) με την πρώτη του ομάδα και αγωνίστηκε στο Copa Libertadores.

Στην πορτογαλική ομάδα δεν βρήκε χώρο και κυρίως αγωνιστικό ρόλο, ουσιαστικά βρισκόταν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας καταγράφοντας συνολικά 16 συμμετοχές. Υπό αυτές τις συνθήκες, κρίθηκε προτιμότερο να δοθεί δανεικός και η Ρίβερ Πλέιτ ήταν ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του. Με τη φημισμένη ομάδα της Αργεντινής βρήκε αυτό που απελπισμένα έψαχνε καθώς έκανε 17 συμμετοχές με τρία γκολ και δύο ασίστ. Η σεζόν απογείωσης για τον Παραγουανό ήταν η επόμενη (2013-14) με τη Βερόνα όπου και πάλι δόθηκε δανεικός από την Πόρτο. Αγωνιζόμενος στο Καμπιονάτο είχε οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 33 αγώνες, αναγκάζοντας την ιταλική ομάδα να προχωρήσει στην αγορά των δικαιωμάτων του αντί του ποσού των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ρόμα έδωσε 22 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει
Αυτό έγινε τον Ιούλιο του 2014 καθώς λίγες εβδομάδες μετά την απόκτησή του από τη Βερόνα, η Ρόμα αγόρασε τα δικαιώματά του καταβάλλοντας 24.5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ιτούρμπε υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στην ιταλική ομάδα αγωνίστηκε συνολικά σε 68 αγώνες (πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ) όπου η πιο παραγωγική χρονιά του ήταν η πρώτη (2014-15). Τον Γενάρη του 2016 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπόρνμουθ δίχως όμως να καταφέρει να μπει στο κλίμα της ομάδας καθώς έπαιξε σε μόλις τέσσερις αγώνες.

Ο Ιτούρμπε παρέμεινε στη λίστα των δανεικών παικτών της Ρόμα και τον Ιανουάριο του 2017 μετακόμισε στην Τορίνο όπου είχε γεμάτο δεύτερο μισό σεζόν με 17 αγώνες και τρεις ασίστ. Ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του στη Ρόμα δίχως να αγωνιστεί στην ιταλική ομάδα καθώς δόθηκε δανεικός αρχικά στην Τιχουάνα και στη συνέχεια στην Πούμας. Στην τελευταία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος και μάλιστα έκανε δύομισι καλές σεζόν με 93 αγώνες, δώδεκα γκολ και εννιά ασίστ.

Παίζει στα άκρα της επίθεσης
Ο Ιτούμπε αγωνίζεται κυρίως στα άκρα της επίθεσης και κυρίως στο αριστερό (83 αγώνες), μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και στη δεξιά πτέρυγα (59 αγώνες). Είναι μόλις 12 οι φορές που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και ακόμη λιγότερες αυτές που είτε είχε ρόλο επιτελικού μέσου είτε εσωτερικού μέσου. Με την απόκτησή του προφανέστατα ο Άρης δείχνει ότι θέλει να ενισχύσει τα επιθετικά άκρα του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected