Κατηγορίες
Διάφορα

Δύο μήνες μετά, το CDC αλλάζει τη σύσταση και βάζει μάσκες και στους εμβολιασμένους

Το CDC, σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να συστήσει στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε κάποιες περιστάσεις, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες θα είναι αυτές. Το CDC και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δεν σχολίασαν τις πληροφορίες.

Τον Μάιο, το CDC είχε προχωρήσει στη σύσταση ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και ότι μπορούν να μην τις φορούν στις περισσότερες των περιπτώσεων που αφορούν εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, είχε ανακοινώσει και ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι πολίτες δεν χρειάζεται να τηρούν μέτρα κοινωνικής απόστασης στους περισσότερους από τους χώρους.

Επιπλέον, το CDC συνιστούσε στους εμβολιασμένους να φορούν μάσκες στα αεροπλάνα, τα τραίνα, τους σταθμούς μετεπιβίβασης και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και σε χώρους όπως νοσοκομεία και ιατρεία.

Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ δήλωσε την Κυριακή ότι το ζήτημα της επανεξέτασης των σχετικών με τη χρήση της μάσκας οδηγιών για τους εμβολιασμένους βρισκόταν σε «πλήρη εξέλιξη».

*dikaiologitika.gr

error: Protected