Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη “ζημιά” για την ΑΕΚ, έμεινε εκτός Conference από τον Ιούλιο!

Εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων από τόσο νωρίς για την ΑΕΚ, που ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Βελέζ και ενώ κατάφερε να πετύχει γκολ στο 90+8′ με τον Μάνταλο.

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν είναι το ιδανικό για τον “δικέφαλο”, που ήλπιζε σε μια ευρωπαϊκή διάκριση στο νεοσύστατο κύπελλο, ωστόσο μένει εκτός στην πρώτη της προσπάθεια, στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Μοιραίος ο Αραούχο που έχασε το τελευταίο.

Η ΑΕΚ σε σχέση με το πρώτο ματς στην Βοσνία είχε έξι αλλαγές. Για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέλεξε σύστημα 4-1-4-1 και τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, πλάγια μπακ τους Μπακάκη-Μιτάι και δίδυμο στα στόπερ τους Βράνιες-Τζαβέλλα. Στα χαφ κόφτης ο Λε Ταλέκ κόφτης και ο Σιμάνσκι δίπλα στον Μάνταλο στα χαφ. Στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Γκαρσία (δεξιά)-Τάνκοβιτς (αριστερά) και φορ ο Αραούχο.

Η Βελέζ μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και ξεκίνησε με πρέσινγκ, κάτι που δυσκόλεψε τους «κιτρινόμαυρους» που ήταν μαχητικοί στα προσωπικά μαρκαρίσματα.

Στο 10’ η ΑΕΚ πάντως πλησίασε στο γκολ με την σέντρα του Μπακάκη να βρίσκει τον Αραούχο, αυτός να σουτάρει δυνατά εντός περιοχής, αλλά τον Μπογκντάνοβιτς να μπλοκάρει. Τέσσερα λεπτά μετά αντέδρασε η Βελέζ, μετά από λάθος του Μπακάκη που εκμεταλλεύτηκε ο Τσόσιτς αλλά το σουτ του μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Στάνκοβιτς.

Στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου η Βελέζ δυσκόλευε αρκετά την ΑΕΚ (και με σκληρά μαρκαρίσματα), καθώς στην άμυνα δεν άφηνε κενούς χώρους και η Ενωση δεν έβρισκε τρόπο να την διασπάσει. Στο 25’ σε φάση καρμπόν με αυτή του 10ου λεπτού, ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αραούχο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω στον Μπογκντάνοβιτς. Στο 32’ η Βελέζ έχοντας παγώσει τον ρυθμό, είχε καλή στιγμή με το φάουλ του Πρσες που έφυγε λίγο άουτ. Στο 34’ η ΑΕΚ έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία ξανά με τον Αραούχο. Οι παίκτες της ΑΕΚ αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, ο Σιμάνσκι έστρωσε στον Αραούχο, αυτός έκανε το γύρισμα, κοντά στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς. Η βοσνιακή ομάδα πάντως… απάντησε αμέσως με σπουδαία φάση. Σουτ στην κίνηση του Ράντοβατς μέσα από την περιοχή μετά από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Μιτάικαι ο Στάνκοβιτς κάνει μεγάλη επέμβαση στην αριστερή γωνία του, ενώ εν συνεχεία ο Ζάιμοβιτς στη συνέχεια πάει να σκοράρει από κοντά, αλλά η μπάλα κόντραρε. Αμέσως μετά, στο 37’ ο Αραούχο πιάνει φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά με φοβερή επέμβαση ο Μπογκντάνοβιτς κράτησε το μηδέν.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε ξανά για πρώτη φορά. Στο 52ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε ωραία στην περιοχή, την έστρωσε στον Τάνκοβιτς, ωστόσο το σουτ του Σουηδού μεσοεπιθετικού από το ύψος της περιοχής πήγε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Μπογκντάνοβιτς.

Μέχρι το 60ο λεπτό ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν αργός, με τους Βόσνιους να περιμένουν πίσω από την μπάλα, αλλά να παίζουν και με το χρόνο, καθώς το 0-0 τους βόλευε για την πρόκριση.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Βέλεζ στο δεύτερο μέρος έγινε στο 70′. Οι παίκτες της Βέλεζ αναπτύχθηκαν πολύ ωραία, ο Αντζούσιτς έκανε την προσποίηση στον Μπακάκη, τον οποίο απέφυγε, έστρωσε στον Τσόσιτς, με τον Λόπες (που πέρασε πριν από λίγο στο ματς) να σώζει την ΑΕΚ με καθοριστική επέμβαση.

Έξι λεπτά μετά, η ΑΕΚ σκόραρε με τον προωθημένο Τζαβέλλα, ωστόσο ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ήταν οριακά εκτεθειμένος και ορθώς δεν μέτρησε το γκολ.

Δύο λεπτά μετά ο Λιβάι Γκαρσία έχασε μια καλή στιγμή λίγο έξω από την περιοχή. Έπειτα από τραγικό λάθος του Φερέιρα, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία του ενέργεια στο ματς, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Αλμπάνη.

Ο διαιτητής έδωσε εννιά λεπτά καθυστερήσεις, στο δεύτερο μέρος. Οι ευκαιρίες των Ανσαριφάρντ στο 90+2′ και του Μπακάκη ένα λεπτό μετά πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο Ιρανός δεν μπόρεσε να την στείλει στην εστία, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Μπακάκη.

Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Βέλεζ, ο Αλμπάνης έκανε το γέμισμα, ο Ανσαριφάρντ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μάνταλος από κοντά έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε τον Μπογκντάνοβιτς, γλιτώνοντας την Ένωση.

Στην παράταση, η ΑΕΚ προσπάθησε να βάλει το γκολ με το “καλημέρα”, με τον Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός φορ μπήκε στην περιοχή με ωραία ατομική προσπάθεια, ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά.

Επόμενη καλή στιγμή για τους παίκτες του Μιλόγεβιτς, οι οποίοι μονοπωλούσαν τις επιθέσεις στο πρώτο μισό της παράτασης, ήταν στο 104′. Ο Αραούχο βρήκε ελεύθερο χώρο και επιχείρησε το σουτ, με τον Μπογκντάνοβιτς να πέφτει στη δεξιά του γωνιά.

Ωστόσο η απομάκρυνσή του δεν ήταν καλή, αλλά για καλή του τύχη ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα αν και ήταν εκτεθειμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς η Βέλεζ Μόσταρ ήθελε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Στο 108′ Ο Μάνταλος κοντρόλαρε ωραία την μπάλα στην περιοχή, γύρισε το κορμί του και με ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς. Η προσπάθεια του Σάκχοφ στο 114′ δεν ανησύχησε τον Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος μπλόκαρε με ευκολία.

Το γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να το βρει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγείται στην διαδικασία της παράτασης.

Στα πέναλτι η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση. Ο Στάνκοβιτς απέκρουσε δύο πέναλτι, ωστόσο οι Λόπες, Ανσαριφάρντ και Αραούχο (έχασε το τελευταίο), δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να γνωρίζει την ήττα και τον αποκλεισμό.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μπακάκης (91΄Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μιτάι (68΄Έλντερ Λόπεζ), Λε Ταλέκ, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία (80΄Αλμπάνης, 91΄λ.τ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (62΄Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

Βελέζ Μόσταρ: Μπογκντάνοβιτς, Όβτσινα, Ίσιτς (95’ Μπραντάο), Ζελίκοβιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86΄Ζβόνιτς), Τσόσιτς (95’ Όσμιτς), Πρσες (62΄Βεχάμποβιτς), Άντζουσιτς (72΄Σβιγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (72’ Γκεοργκίεβιτς).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected