Κατηγορίες
Διάφορα

Το απόλυτο σοκ από το δημοσίευμα της New York Times : “Έλεγχο και σε εμβολιασμένους που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα, σύσταση και για μάσκα!”

Το σημερινό άρθρο της New York Times αλλάζει τα πάντα όσον αφορά αυτά που ανέφεραν οι ειδικοί στην Ελλάδα για την “ελευθερία” των εμβολιασμένων αλλά και τα προνόμια που θα έχουν.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, ο CDC αντιστρέφει πλήρως τις συστάσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους και συγκεκριμένα αναφέρει πως όποιος έχει δυνητικά εκτεθεί στον ιό, θα πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι προηγούμενες οδηγίες συνιστούσαν έλεγχο μόνο για άτομα πλήρως εμβολιασμένα που ήταν συμπτωματικά.

Εκτός από την αναθεώρηση των οδηγιών μάσκας (τη θεωρεί αναγκαία πλέον), ο οργανισμός συμβουλεύει τώρα ότι τα εμβολιασμένα άτομα πρέπει να ελέγχονται για τον ιό εάν έρθουν σε επαφή με κάποιον με Covid-19, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα. Προηγουμένως, ο οργανισμός υγείας είχε πει ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να εξεταστούν μετά την έκθεση στον ιό, εκτός εάν είχαν συμπτώματα.

“Η ενημερωμένη καθοδήγησή μας προτείνει ότι τα εμβολιασμένα άτομα δοκιμάζονται κατά την έκθεση ανεξάρτητα από τα συμπτώματα”, δήλωσε ο Δρ Rochelle P. Walensky, διευθυντής του πρακτορείου σε ένα email στους The New York Times “Οι δοκιμές είναι ευρέως διαθέσιμες.”

Πλήρως εμβολιασμένα άτομα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους μετά την έκθεση, ανέφερε το πρακτορείο. Τρεις έως πέντε ημέρες αργότερα, θα πρέπει να ελεγχθούν για τον ιό.

Εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, μπορούν να σταματήσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους. Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, οι μολυσμένοι θα πρέπει να απομονωθούν στο σπίτι για 10 ημέρες.

Παρόλο που τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορεί να μολυνθούν από τον ιό, αυτές οι πρωτοποριακές λοιμώξεις τείνουν να είναι ήπιες ή ασυμπτωματικές. Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι των χειρότερων αποτελεσμάτων, όπως σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατος, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta.

Η νέα σύσταση για δοκιμές ήρθε την ίδια ημέρα που ο οργανισμός συνέστησε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους υπό ορισμένες συνθήκες. Όταν τα επίπεδα μετάδοσης της κοινότητας είναι υψηλά, όλοι, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού, πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους όταν είναι δημόσια, λέει τώρα η υπηρεσία.

Ο οργανισμός συνέστησε επίσης στα εμβολιασμένα άτομα σε στενή επαφή με μη εμβολιασμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών κάτω των 12 ετών, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φορούν μάσκες σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από τα ποσοστά μετάδοσης στην τοπική κοινότητα. Σε μια αλλαγή, η υπηρεσία συνέστησε επίσης την καθολική μάσκα στα σχολεία.

Για μήνες, το C.D.C. είχε αντισταθεί στη σύσταση μάσκας για εμβολιασμένα άτομα, ακόμη και όταν η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta εξαπλώθηκε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε τη συνέχιση της χρήσης μάσκας.

Η αλλαγή προκλήθηκε από νέα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ακόμη και τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί από το Delta μπορεί να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες του ιού και να τον μεταδώσουν σε άλλους, δήλωσε ο Δρ Walensky σε συνέντευξη Τύπου.

δείτε το συγκεκριμένο άρθρο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected