Κατηγορίες
Διάφορα

Εφιαλτικό το σκηνικό στη Βαρυπόμπη, ανεξέλεγκτη η φωτιά! (vid)

Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο και ουσιαστικά μιλάμε για τρεις εστίες. Μια στην Άνω Βαρυμπόμπη, μια κοντά σε ιππικούς ομίλους της ευρύτερης περιοχής, όπου υπάρχει και επιχείρηση απομάκρυνσης των αλόγων και μια τρίτη που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες.

Αυτή η τρίτη εστία είναι που προβληματίζει περισσότερο τις Αρχές, γι’ αυτό δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες και έχουν παραταχθεί επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες στη γειτονική βιομηχανική περιοχή. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έχει εκκενωθεί και μια κατασκήνωση που είναι κοντά στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, στην οποία βρίσκονταν περίπου 80 παιδιά που έχουν μεταφερθεί ήδη σε ασφαλές σημείο.

Αυτή την ώρα στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Το θετικό στοιχείο, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, είναι ότι δεν φυσάει δυνατός αέρας κάτι που αφήνει ελπίδες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν και αρκετές εκρήξεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν οι εκρήξεις, κάτι που αναμένεται να διευκρινιστεί αφού η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο.

δείτε περισσότερα βίντεο στο enikos.gr

error: Protected