Κατηγορίες
Διάφορα

Σοκάρουν τα βίντεο από την Εύβοια : «Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!» (photos)

Πύρινη κόλαση επικράτησε την Τρίτη (03-08-2021) και στη περιοχή της Λίμνης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια, από πυρκαγιά που ξέφυγε από δασική έκταση στο βουνό και κατάφερε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές.

Η ορμή της φωτιάς ήταν μεγάλη πέρασε το δρόμο και έκαψε ότι μπορούσε να βρει μπροστά της.

Οι φλόγες σταμάτησαν στη θάλασσα στον οικισμό Σηπιάδα αφού στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, είτε πρόκειται για σπίτια, είτε πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για δάσος.

Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν να περάσουν το βράδυ τους, ωστόσο έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία για αυτούς από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στη Λίμνη βρέθηκε αργότερα συντονιστικό όργανο στο οποίο μετείχαν εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δασικών υπηρεσιών, ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας. «Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι στο EviaZoom.gr αρκετοί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν μόλις δύο εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής να κάνουν ρίψεις νερού, αραιά και που, στις φλόγες.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

δείτε φωτογραφίες στο Eviazoom

«Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!» – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ με τις φλόγες να περικυκλώνουν τα πάντα!

Δείτε το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ που μας έστειλαν αναγνώστες του EviaZoom.gr που δίνουν μάχη με την φωτιά στη περιοχή Λίμνη της Βόρειας Εύβοιας και τα γύρω χωριά…
«Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!», λέει στη Πυροσβεστική ένας κάτοικος, ενώ οι φλόγες αρχικά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παρακείμενο βενζινάδικο και πιο αργά «γλείφουν» τα σπίτια.

error: Protected