Αθλήματα

Στα ημιτελικά η τρομερή Εθνική ομάδα! (vid)

Στους «4» των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών μετά την εμφατική νίκη με 10-4 επί του Μαυροβουνίου στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών στο Τόκιο.

Η «γαλανόλευκη» στηρίχτηκε στην άμυνά της (10/10 με παίκτη λιγότερο) και έχοντας τον Ντίνο Γενηδουνιά κορυφαίο επιθετικά με πέντε γκολ, πήρε τη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο σήμερα Τετάρτη 4/8.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου χρειάζεται μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του μεταλλίου, αρχής γενομένης στον ημιτελικό της Παρασκευής (6/8, 09:30), όπου η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ Ουγγαρίας και Κροατίας.

Η Εθνική εκμεταλλεύθηκε μία κερδισμένη αποβολή και με τον Κώστα Γκιουβέτση απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) στο ημίχρονο. Ο Γενηδουνιάς με ακόμη δύο τέρματα έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην εθνική (6-1), περίπου δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.

Οι Μαυροβούνιοι έκαναν μία τελευταία προσπάθεια και μείωσαν σε 6-3, αλλά η Έλληνες κράτησαν το προβάδισμα και πήραν τη νίκη με 10-4 και πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Η Ελλάδα είχε 2/6 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Το Μαυροβούνιο είχε 0/10 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα.

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Σεβέρο (Ιταλία)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβας, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ιβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς

δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected