Κατηγορίες
Διάφορα

Fake news οι «εμπρηστικοί» μηχανισμοί σύμφωνα με Ανιστράτηγο ε.α. της Πυροσβεστικής

Τα τελευταία 24ωρα πολλά ρεπορτάζ αναφέρονται σε σχέδιο εμπρησμού την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Pronews, ένα εξ αυτών το οποίο υποστήριζε πως βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στη Βαρυμπόμπη. Όμως, ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος ε.α. Ανδριανός Γκουρμπάτσης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει πως αυτός ο μηχανισμός μπήκε εκ των υστέρων.

Ο πρώην υπαρχηγός σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σήμερα σχετικά με τον φερόμενο ως εντοπισμένο εμπρηστικό μηχανισμό, εκφράζει αμφιβολίες. Όπως αναφέρει και με βάση την εμπειρία του ο μηχανισμός τοποθετήθηκε εκ των υστέρων, καθώς δεν φέρει ίχνη έντονης θερμικής βλάβης.

Τα όσα αναφέρει ο πρώην υπαρχηγός και μέχρι πρότινος στέλεχος της ΝΔ εγείρουν πολλά ερωτήματα τα οποία και θα πρέπει να απαντηθούν. Τις τελευταίες ώρες διαρρέεται έντονα το σενάριο του οργανωμένο εμπρηστικού σχεδίου. Όπως είχε γίνει και το 2007 με την τότε κυβέρνηση Καραμανλή και την θεωρία της «ασύμμετρης απειλής». Ωστόσο η αναφορά του αντιστράτηγου της Πυροσβεστικής εγείρει σοβαρά ζητήματα. Εάν όντως τοποθετήθηκε εκ των υστέρων ο εμπρηστικός μηχανισμός, ποιοι τον τοποθέτησαν εκεί και με ποιο σκοπό;

Δείτε το tweet του κ. Γκουρμπάτση

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected