Κατηγορίες
Διάφορα

Κρίσιμη η κατάσταση στο μέτωπο της Αρκαδίας. Η νεότερη ενημέρωση (photos+vid)

Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς προς την Αρκαδία – Όλες οι υπηρεσίες σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπ. Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κολυβήρα δυο ελικόπτερα Canadair πρόκειται να επιχειρήσουν σύντομα στην Γορτυνία. Μηχάνημα της Περιφέρειας συμβάλλει στη διάνοιξη δρόμων από εχθές καθώς τα μέτωπα έχουν εκδηλωθεί σε πολύ δύσβατα σημεία. Εθελοντές κάτοικοι από Τουμπίτσι, Τρόπαια και Καλλιάνι με ίδια μέσα όπως, μπουλντόζες, γκρέιτερ και βυτία συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

δείτε φωτογραφίες στο Arcadiaportal

13:00

“Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην κάτω Γορτυνία..
Έκκληση για εναέρια μέσα…
Άμεσα ζητούμε βοήθεια καιγόμαστε…
Έχουν εκκενώσει χωριά μας…”

Γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

12:10

Δεν απειλούνται οικισμοί είπε ο δήμαρχος Γορτυνίας, πρέπει να έρθουν εναέρια μέσα πάλι. Αν η φωτιά φύγει δεξιά της ΕΟ θα καεί ο νομός!

Η κατάσταση στο Ίσαρη είναι πολύ καλή, ένα μέτωπο στο Ίσαρη, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Λαμπρόπουλος. Η Γορτυνία είναι δύσκολη κατάσταση, θα υπάρξουν άμεσα εναέρια μέσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο αντιπεριφερειάρχης.

12:00

Γορτυνία – Τουμπίτσι

Επιχείρηση εναέριων μέσω – Έκκληση κατοίκων για περισσότερες δυνάμεις

11:30

Γορτυνία

Ο χάρτης της φωτιάς που έκαψε περιοχές της δυτικής Γορτυνίας και συνεχίζει να καίει.

11:15

Μεγαλόπολη : Πρωί Κυριακής, όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση , από νωρίς αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο έχουν κάνει μερικές ρίψεις , όλες οι δυνάμεις είναι σε αναμονή αναζωπυρώσεων και τι ανέμους θα έχει 10:45

Γορτυνία: Μέτωπα προς Κάπελη, Δωδεκαμετρο προς Τουμπιτσι και Λιβαδάκι προς Νεοχώρι. Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη, ο κίνδυνος παραμένει και όλα θα εξαρτηθούν από τους ανέμους.

09:05

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη σύμφωνα με το δήμαρχο Γορτυνίας. Σε εξέλιξη είναι η βοήθεια των εναέριων μέσων, που ήδη ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού σε επικίνδυνα σημεία, καθώς η συμβολή τους για την κατάσβεση είναι καθοριστική.

Ευτυχώς από πλευράς ανέμων η κατάσταση είναι ήπια και αυτό είναι θετικό. Όμως ο μεγάλος κίνδυνος είναι μην περάσει την Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς τα χωριά Φαναράκι, Καστράκι και Καλλιάνι και εκείθεν προς Ηραία.

08:25

Οι εστίες της πυρκαγιάς συνεχίζουν να βρίσκονται μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τον ποταμό Λάδωνα. Η φωτιά καίει εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων. Στο Τουμπίτσι γίνεται προσπάθεια με ζώνες να μην περάσει δεξιά από τον ποταμό και ανέβει προς Σταυρί, ενώ τα πρώτα εναέρια μέσα φαίνεται να έχουν καταφθάσει.

01:29

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως έχει διαβεβαίωση πως το πρωί θα υπάρχει ενίσχυση από εναέρια μέσα.

Ύστερα από αυτοψία που έγινε σε Νεοχώρι – Ράχες – Χώρα υπάρχουν ζημιές στη Χώρα

Αυτή την ώρα μηχανήματα έρχου δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και στην περιοχή δεν φυσάει καθόλου

Νέα Ενημέρωση

00:30 8/8/21

Οι εστίες της πυρκαγιάς συνεχίζουν να βρίσκονται μεταξύ Δωδεκαμέτρου και Τουμπιτσίου. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τον ποταμό Λάδωνα. Η φωτιά καίει εκτάσεις στην Τοπική Κοινότητα Τροπαίων.

Από την εφημερίδα Γορτυνία

Νέα ενημέρωση

22:45

Η Γορτυνία φλέγεται, ήδη κάηκαν σπίτια στη Χώρα Γορτυνίας ενώ κινδυνεύουν και τα γύρω χωριά.Ο κ. Ρουμελιώτης Γιώργος και ο κ. Γιαννακούρας Βαγγέλης σήμερα βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους της περιοχής.

22:35 Η φωτιά είναι ακόμα στο Τουμπίτσι.Προσπαθούν όλοι να την σβήσουν για να μην περάσει στο έργοστασιο του Λάδωνα γιατί μετά θα γίνει έκρηξη, όπως μας αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

22:25

Εικόνες από το χωριό Τουμπίτσι Γορτυνίας όπως αναρτήθηκαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης απο τον κ. Λύτρα Μιλτιάδη.

20:51

Η φωτιά πίσω από το δημοτικό σχολείο Τουμπιτσιου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected