Κατηγορίες
Διάφορα

Πυρκαγιά στη Νότια Εύβοια – Εκκενώνονται προληπτικά τα Μεσοχώρια Καρύστου (vids)

Νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και πάλι στην Νότια Εύβοια, αυτή την φορά σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στα Μεσοχώρια.

Η φωτιά εντοπίζεται ψηλά προς τις ανεμογεννήτριες, ωστόσο επειδή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν ως και τα 8 μποφόρ, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ενισχύθηκαν αισθητά.

Πλέον, στην περιοχή επιχειρούν 44 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 15 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, στις 15:10 εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους με σκοπό την προληπτική εκκένωση της περιοχής. Τους ζητήθηκε να κατευθυνθούν προς Νέα Στύρα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, “οι άνεμοι είναι πάρα πολύ ισχυροί. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να τη θέσουμε υπό έλεγχο. Η φωτιά είναι πολύ κοντά στον οικισμό Μεσοχώρια, γι’ αυτό και προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση”.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε στο NEWS 24/7: “Δεν είναι καλή η κατάσταση. Υπάρχει μέτωπο από την ανατολική πλευρά το οποίο έχει αναζωπυρωθεί και με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν αυτή την ώρα υπάρχει κίνδυνος να κατέβει στον κάμπο, νότια του οικισμού των Μεσοχωρίων. Έχει δοθεί εντολή για εκκένωση, αν και κάποιοι κάτοικοι έχουν μείνει εδώ για να προστατεύσουν την περιουσία τους. Χρειάζεται ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων γιατί μας μένουν λίγες ώρες”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά και πάλι στην Νότια Εύβοια, αυτή την φορά στις Πετριές η οποία ευτυχώς οριοθετήθηκε σύντομα.

*με στοιχεία από το news247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected