Κατηγορίες
Διάφορα

Ο κ. Παυλάκης λέει πως μόνο με lockdown αντιμετωπίζεται η μετάλλαξη Δ (vid)

Για το θέμα της μετάλλαξης «Δέλτα», μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Με αφορμή τα πάρτι που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τόνισε πως πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Ενώ προέτρεψε να μην γίνονται εκδηλώσεις, που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την υπερμετάδοση του ιού. Όσον αφορά την μετάλλαξη «Δέλτα» σημείωσε:

«Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως καινούριος ιός. Ο λόγος είναι πως μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Μόνο με lockdown αντιμετωπίζεται όταν υπάρχουν πολλά κρούσματα σε μία κοινότητα».

Ακόμη είπε πως: «Η κατάσταση παρά τους εμβολιασμούς είναι ίδια με πέρσι, ίσως και χειρότερη. Η μισή Ελλάδα είναι ανεμβολίαστη. Ένα lockodwn δύο με τρεις εβδομάδες, θα μειώσει κατά πολύ την μετάδοση του κορονοϊού.

Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά».

Τέλος έκανε γνωστό πως: «Πρέπει να ανησυχούμε πολύ, καθώς η επιδημία γιγαντώνεται, παρατηρήθηκε αύξηση 21%. Τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».

*sportime.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected