Κατηγορίες
Διάφορα

Το ΑΠΕ μετέδωσε πως έφτασαν τους 70 οι νεκροί στο Αφγανιστάν. Ακολουθούν αντίποινα από ΗΠΑ;

Όπως μετέδωσε πριν λίγο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βομβιστές αυτοκτονίας έπληξαν σήμερα τις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ, όπου σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις.

Αυτές προκάλεσαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λουτρό αίματος μεταξύ των χιλιάδων, απεγνωσμένων ανθρώπων που συνωστίζονται εκεί με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να διαφύγουν και βυθίζοντας στο χάος την αερογέφυρα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς και 150 τραυματίες.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και Αμερικανοί στρατιώτες – οι πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για 11 νεκρούς και απροσδιόριστο αριθμό τραυματιών.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Θα υπάρξουν αντίποινα;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα στο Αφγανιστάν μετά τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προβεί σε δηλώσεις για τις επιθέσεις στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

«Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοι συνδέονται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές.

Λίγο νωρίτερα η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απογευματινή επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με δεκάδες άλλους Αφγανούς αμάχους, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected