Κατηγορίες
Διάφορα

Απίστευτο : Έκλεισαν 40 σχολεία στην Ήπειρο, 38 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης!

Αναμφίβολα μόνο θλίψη και προβληματισμό μπορεί να επιφέρει η είδηση που βγήκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου για το σχολικό έτος 2021-2022

Σαράντα σχολεία δεν θα υποδεχθούν μαθητές αυτή την σχολική χρονιά επειδή δεν συγκεντρώνουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως η ελληνική περιφέρεια ερημώνει από παιδιά…

Συγκεκριμένα, μόνο στην Ήπειρο φέτος θα κλείσουν… 40 σχολεία, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ακόμη, 38 σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μιλάμε για δεκάδες Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία που ερημώνουν, λόγω της τραγικής έλλειψης μαθητών, και απομένουν άδεια κτίρια για να θυμίζουν πως κάποτε αυτοί οι τόποι είχαν ζωή και παιδικές φωνές.

Ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε κοινοβουλευτική ερώτηση που έκανε γι’ αυτό το σοβαρό θέμα, έλαβε απάντηση από την υφυπουργό Μαρία Συρεγγέλα, που είναι αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας πως το ζήτημα:

«Βρίσκεται σε επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια, το οποίο θα βασίζεται στα πορίσματα της έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, καθώς και στην Πράσινη Βίβλο της Ε.Ε. για την Ενεργό Γήρανση και το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές» και πως σε αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνονται μέτρα με σκοπό την ανάσχεση της φθίνουσας δημογραφικής πορείας της χώρας.

Ως ένδειξη της τραγικότητας της κατάστασης, τα σχολεία που κλείνουν στην Ήπειρο είναι:

Νηπιαγωγεία: Κεραματών, Κυψέλης, Λουτρότοπου, Πέτρας και Ροδαυγής στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, Γκρίκας, Καρβουναρίου, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Βωβούσας, Βοτονοσίου, Διστράτου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Κεφαλοχωρίου, Νήσου, Περιβλέπτου, και Τσεπελόβου στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, Αρχαγγέλου, Βαλανιδορράχης, Βουβοποτάμου και 1ο Ειδικό στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Δημοτικά: Κομμένου, Παλαιοκάτουνου στην Άρτα, Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς στη Θεσπρωτία, 25ο, Ασβεστοχωρίου, Κεφαλοχωρίου, Κοντινών, Άνω Λαψίστας, Ματσουκίου, Πλατανούσας, Ποταμιάς Κουκλεσίου και Τσεπελόβου.

*με στοιχεία από sportime.gr και in.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected