Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Σουηδία…ανακάτεψε τον όμιλο της Εθνικής!

Σε αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά σχέδια, οι Σκανδιναβοί επικράτησαν με ανατροπή, πρωτεύοντας στον όμιλο, ενώ οι Ισπανοί γνώρισαν ήττα σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1993!

Η εκκίνηση στη Σόλνα στον αγώνα της Σουηδίας με την Ισπανία για το δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, ήταν εντυπωσιακή.

Στο 4’ ο Σολέρ βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με την εθνική Ισπανίας, όμως σχεδόν με τη σέντρα ο Ίσακ κατάφερε να νικήσει τον Σιμόν για το 1-1.

Χάρη στο γκολ του Κλάεσον στο 57’ οι Σουηδοί πήραν το προβάδισμα μετά από προσπάθεια του δραστήριου Κουλουσέφσκι, αφού προηγήθηκε λάθος του Αθπιλικουέτα και το διατήρησαν για να φτάσουν στην κορυφή του ομίλου έχοντας μόνο νίκες σε 3 αγώνες.

Αυτή είναι η πρώτη ήττα της Ισπανίας σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Μάρτιο του 1993, ύστερα από 66 παιχνίδια!

Συνθέσεις

Σουηδία (Γιαν Άντερσον) : Όλσεν, Κραφτ, Χελάντερ, Λίντελεφ, Αουγκουστίνσον, Κλάεσον, Όλσον, Έκνταλ (70’ Καγιούστε), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (85’ Κουεζόν), Ίσακ (85’ Τελίν)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε) : Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία, Λαπόρτ, Άλμπα, Σολέρ (85’ Μέντεθ), Μπουσκέτς (85’ Ρόδρι), Κόκε (75’ Γιορέντε), Τόρες, Μοράτα (75’ Σαράμπια), Μορένο (64’ Τραορέ)

2ος όμιλος

Σουηδία – Ισπανία  2-1
Γεωργία – Κόσοβο  0-1

Η βαθμολογία

1. Σουηδία 9
2. Ισπανία 7
3. Κόσοβο 3
4. Ελλάδα 2
5. Γεωργία 1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected