Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ελληνική τραγωδία στο Κόσοβο και…χαιρετίσματα στην πρόκριση

Το…αγαπημένο της αποτέλεσμα στα προκριματικά του Μουντιάλ έφερε η Ελλάδα στο Κόσοβο και ουσιαστικά αποχαιρετά την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Οι παίκτες της Εθνική μας ήταν υποτονικοί σε βαθμό…κακουργήματος και με εξαίρεση τη φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου ο Μπακασέτας βρήκε με εξαιρετική ασίστ τον Δουβίκα για το 0-1, ήταν ανούσιοι.

Ο Φαν τ’ Σχιπ επέλεξε ένα σχήμα με δύο επιθετικούς που στο πρώτο μέρος επέφερε μια σχετική πίεση στα αντίπαλα καρέ, ωστόσο στο δεύτερο 45λεπτο οπισθοχώρησε ανεξήγητα, με αποτέλεσμα οι Κοσοβάροι να μείνουν στο παιχνίδι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και σε μια φάση που η άμυνα σάστισε (ο Βλαχοδήμος έκανε κάκιστη έξοδο στο δεύτερο δοκάρι), οι γηπεδούχοι πέτυχαν γκολ με τον Μουρίκι και ουσιαστικά έδωσαν τη…χαριστική βολή στην Ελλάδα.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νωχελικά και δειλά δειλά οι Κοσοβάροι επιχειρούσαν από την πλευρά του Τσιμίκα να διασπάσουν την ελληνική άμυνα. Μάλιστα στο 26΄ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του ματς, αλλά το σουτ του Χαλίμι αντιμετωπίστηκε από τον Τζαβέλλα.

Η εθνική δεν δεχόταν φάσεις στα μετόπισθεν, αλλά είχε σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη. Οι βαθιές μπαλιές άρχισαν από νωρίς και αυτό διευκόλυνε τους αμυντικούς του Κοσόβου.

Ωστόσο, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα πήρε κεφάλι στο σκορ από τη μοναδική κλασική φάση που έφτιαξε. Ο Μπακασέτας είδε την κίνηση του Τάσου Δουβίκα στον χώρο και ο άσος της Ουτρέχτης με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το 0-1 (45+1΄).

Στο δεύτερο μέρος ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ πραγματοποίησε περισσότερο διαχείριση, με την Ελλάδα να αμύνεται και να κρατάει μπάλα, όπου χρειαζόταν. Οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Ραχμάνι (65΄), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν περαιτέρω.

Το τελευταίο ημίωρο ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ούτε η Εθνική, αλλά ούτε και το Κόσοβο δημιούργησαν σημαντικές φάσεις με εξαίρεση ένα σουτ του Μουρίτσι (86΄). Ωστόσο, γεννά προβληματισμό το γεγονός ότι η ομάδα οπισθοχώρησε αρκετά στα τελευταία λεπτά.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Κοσοβάρους να το… πιστέψουν και τελικώς να προκαλέσουν ένα ακόμα κάζο στην ελληνική ομάδα που έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο σερί ματς στα Προκριματικά του Μουντιάλ. Αποτέλεσμα που καταδικάζει την εθνική από νωρίς να αποχαιρετίσει τις όποιες ελπίδες για τη δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες ΕΔΩ

Συνθέσεις

Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλόν): Μούριτς, Βόιβοντα, Ράχμανι, Αλίτι (78′ Φαζλίσι), Χαντέργιοναϊ, Χαλίμι (84′ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα (78′ Λόσαι), Κάστρατι (46′ Μπίτικι), Μούρικι, Ράσιτσα

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης – Ανδρούτσος, Τσιμίκας (89′ Παπαδόπουλος) – Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας – Παυλίδης (80′ Φούντας), Δουβίκας (63′ Μάνταλος).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected