B ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας : Εκτός διοργανώσεων με αιχμές ο Αχιλλέας Νάουσας

Μετά από πολλά χρόνια ανελλιπούς παρουσίας, ο Αχιλλέας Νάουσας θα απέχει από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο “κυανόλευκος” σύλλογος ακολουθά τον δρόμο που “χάραξαν” αρκετές ομάδες το τελευταίο διάστημα, που αποχώρησαν από το προσκήνιο για πολλούς και διάφορους λόγους.

Στην επιστολή που δημοσίευσαν μέσω των social media, αναφέρονται στις πολλές υποχρεώσεις που δεσμεύουν έναν ερασιτεχνικό σύλλογο, αφήνοντας αιχμές για τους λόγους που αναγκάζονται να επωμιστούν.

Αναλυτικά :

“Αξιότιμοι κύριοι της ΕΠΣ Ημαθίας

Σας κάνουμε γνωστό με την παρούσα επιστολή μας μετά από απόφαση της διοίκησης του συλλόγου μας ότι θα απέχουμε από το πρωτάθλημα και κύπελλο περιόδου 2021-22 με όποιες επώδυνες επιπτώσεις επιφέρει στον σύλλογο μας από αυτήν την απόφασή μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε μία πρωτόγνωρη πανδημία σε όλων τον πλανήτη και βεβαίως στην χώρα μας με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι ακόμη -ακόμη να εξαλειφθούν συνήθειες και δραστηριότητές όπως τις βιώναμε πριν covid εποχή, ένα από αυτά είναι και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα οι διοικούντες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιες υποχρεώσεις που ούτε καν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορούν να ακολουθηθούν και αναφερόμαστε στον τελευταίο νόμο Αυγενάκη (Αλλαγή Δελτίων σε ορισμένου χρόνου με υπερβολικά παράβολα – υποχρεωτική ομαδική ασφάλιση των αθλητών στην κατώτερη κατηγορία του ΙΚΑ κ.λ.π) και κυρίως την εγκύκλιο που αφορά το τροποποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο προπονήσεων και αγώνων το οποίο πέρα από το τεράστιο κόστος που θα αποφέρει στους συλλόγους, θα έχει και την κύρια ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί.

Κατόπιν τούτο ούτε τον ρόλο του χωροφύλακα θέλουμε να έχουμε ,αλλά ούτε να θέσουμε σε κίνδυνο αθλητή μας μιας και αποδεδειγμένα ότι ακόμη και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν έστω και σε μικρότερο ποσοστό δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολιασμένων όπως μυοκαρδίτιδες-περικαρδίτιδες κλπ. Μα θα πείτε ότι ελέγχονται από καρδιολόγο μία φορά τον χρόνο, ναι πράγματι ελέγχονται (το ελέγχονται με κάποια επιφύλαξη) με το τυπικό καρδιογράφημα και όπου χρειάζονταν και με υπέρηχο καρδιάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή την ημέρα τις εξέτασης βρέθηκε υγιής ότι δεν μπορεί να παρουσιαστή πρόβλημα στην πορεία του, άλλωστε το έχουμε ζήσει και προ covid εποχή, πόσο μάλλον τώρα.

Επειδή ούτε επαγγελματίες παράγοντες είμαστε για να κερδίσουμε χρήματα και δόξα.

Επειδή αγαπάμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και συνεισφέρουμε σε αυτό από τις τσέπες μας.

Επειδή λατρεύουμε και ονειρευόμαστε τα νέα παιδιά να βρίσκονται σε αθλητικούς χώρους και όχι σε χώρους που δεν τους προσφέρει τίποτα.

Επειδή δεν θέλουμε και δεν επιθυμούμε όπως θέλουν διακαώς οι αρμόδιοι να διαχωρίσουμε τους αθλητές μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Επειδή σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις επιθυμίες του κάθε αθλητού μας.

Και κυρίως επειδή θέλουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά χωρίς καθεστωτικά μέτρα πίεσης. Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο ‘Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα και κύπελλο τις περιόδου 2021-22″ που εκ τον πραγμάτων και συγκυριών θα είναι και πάλει ημιτελές, με την ελπίδα ότι στο μέλλων θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος για την  αναγέννηση του”.

Με Τιμή

Ο Γραμματέας Ζέφυρος Ευάγγελος”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected