Κατηγορίες
Διάφορα

Πως τα δελφίνια έσωσαν τη ζωή ενός 24χρονου κολυμβητή

Κοντά στον θάνατο έφτασε ένας 24χρονος κολυμβητής που χάθηκε στα ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι φοβήθηκε για την ζωή του όταν είδε να τον πλησιάζουν καρχαρίες, που στην συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ήταν δελφίνια, τα οποία μαζεύτηκαν γύρω του για να τον προστατέψουν.

Ο κολυμβητής έδωσε μάχη 12 ώρες με τα κύματα, για να δει στη συνέχεια τα δελφίνια να τον περιτριγυρίζουν σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την ακτή. Ο 24χρονος προσπάθησε να κολυμπήσει σε έναν φάρο που βρίσκεται αρκετά μίλια από τις ιρλανδικές ακτές, αλλά αντιμετώπισε πρόβλημα.

«Κοίταξα τον φάρο και είπα ‘Αυτό είναι το βασίλειό μου’. Έτσι κολύμπησα μέχρι να φτάσω στο σημείο. Όταν έφτασα στον φάρο έμεινα για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεκίνησα να κολυμπάω για να επιστρέψω.

Καθώς κολυμπούσα, είδα μερικά μαύρα πτερύγια και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι επρόκειτο για καρχαρίες. Σκέφτηκα ότι αν είναι καρχαρίες θα ήταν το τέλος μου», είπε ο 24χρονος που τελικά σώθηκε από ναυαγοσωστικό σκάφος.

Το πλήρωμα του σκάφους σοκαρίστηκε όταν τον βρήκε ζωντανό περιτριγυρισμένο από τα δελφίνια. «Είναι πολύ τυχερός. Είναι απορίας άξια πως κατάφερε να επιζήσει, δεν είχε στολή, τίποτα. Η θερμοκρασίας του σώματός του ήταν αρκετά χαμηλή. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι μαζί του. Είναι απίστευτο», είπε ο υπεύθυνος της επιχείρησης διάσωσης του κολυμβητή.

Τα δελφίνια που τον είχαν κυκλώσει δεν ήταν επιθετικά και προσπάθησαν να τον προστατέψουν. «Υπήρχαν πολλά δελφίνια κοντά του, ίσως τον βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ποιος ξέρει…», πρόσθεσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Independent.ie (@independent.ie)

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected