Εθνικές Ομάδες

Απέκτησε σφυγμό η Εθνική χάρη στην ελληνική ψυχή που τόσο έλειψε στα προηγούμενα ματς!

Υπό το βλέμμα του αναμορφωτή του ελληνικού ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ, η Εθνική μας παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ματς του Κοσόβου και κέρδισε τη 17η της παγκόσμιας κατάταξης, Σουηδία!

Η ελληνική ψυχή, αυτή που μας έχει δώσει άλλωστε όλες τις διακρίσεις στο παρελθόν, εμφανίστηκε σήμερα, με τους παίκτες να παίζουν παθιασμένα και με χαρακτηριστική αυταπάρνηση, μπλοκάροντας τα ατού των Σουηδών.

Το σύστημα με τους δύο φορ “δούλεψε” αυτή τη φορά για τον Φαν τ’ Σχιπ, όμως η μεγάλη διαφορά προήλθε από τα εξαιρετικά ανεβάσματα του Τσιμίκα αλλά και την πολύ καλή μέρα στην οποία βρέθηκαν οι Μπουχαλάκης και Ανδρούτσος.

Πολλά χιλιόμετρα, πίεση σε όλο το γήπεδο αλλά και τύχη, ήταν τα χαρακτηριστικά της σημερινής Εθνικής, που μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη Σουηδία στους τρεις βαθμούς και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Επόμενο ματς για το ελληνικό συγκρότημα στις 9 Οκτωβρίου στην Τιφλίδα κόντρα στη Γεωργία, όπου η νίκη είναι βεβαίως αυτοσκοπός, ενώ την ίδια ώρα η Σουηδία υποδέχεται το Κόσοβο, που σήμερα ηττήθηκε από την Ισπανία.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Σβάνμπεργκ στο 3′ να πιάνει ένα δυνατό βολέ από τα όρια της περιοχής, βλέποντας την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Στη συνέχεια η «γαλανόλευκη» πήρε την κατοχή της μπάλας, ξεπερνώντας το μουδιασμένο ξεκίνημά της στο ματς και στο 12′ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Παυλίδη, το οποίο δεν καταλογίστηκε, καθώς στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε οφσάιντ.

Η ομάδα μας στο 28′ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Παυλίδη, ο οποίος αφού απέφυγε τον Λίντελεφ, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Όλσεν. Το πλασέ του Έλληνα διεθνούς στράικερ όμως δεν ήταν καλό, κι έτσι ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κατάφερε να διώξει από κοντά την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 62ο λεπτό η Εθνική μας κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπακασέτας συνδυάστηκε ιδανικά με τον Δουβίκα, με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή και να «οπλίζει», νικώντας τον Όλσεν.

Πέντε λεπτά αργότερα η τύχη ήταν με το πλευρό της «γαλανόλευκης», καθώς ο Κλάεσον είχε δοκάρι, το οποίο ήταν το δεύτερο για τους Σκανδιναβούς στην αναμέτρηση.

Με τη Σουηδία να έχει ανεβάσει τις γραμμές της για την ισοφάριση οι διεθνείς μας βρήκαν περισσότερους ανοιχτούς χώρους και στο 75 ο νεοεισελθόντας Τζόλης μπήκε στην περιοχή και βρήκε τον Παυλίδη, ο οποίος σκόραρε από κοντά.

Η φάση ελέγχθηκε στο VAR για περίπτωση οφσάιντ, ωστόσο μετά από τρία λεπτά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Η ομάδα του Άντερσον όμως μείωσε γρήγορα, μπαίνοντας εκ νέου στο ματς, με τον Κουέισον να εκμεταλλεύεται στο 80′ την ασθενή απόκρουση του Βλαχοδήμου, μετά το σουτ του Φόρεσμπεργκ, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Τζαβέλας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μπακασέτας, Παυλίδης (90+5′ Βρουσάι), Δουβίκας (71′ Τζόλης)

Σουηδία (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Γιόχανσον (78′ Κραφτ), Χελάντερ (88′ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ (65′ Κουάεσον), Κλάεσον (78′ Κάρλσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (88′ Θελίν), Ισάκ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected