Διάφορα

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με τους σεισμούς, 1.500 δονήσεις από τον Απρίλιο σε Νισύρο και Τήλο!

Νέος σεισμός τώρα στη Θήβα, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ. Είχαν προηγηθεί το πρωί δύο δονήσεις μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό…

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε ένταση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εντοπίστηκε στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 10,4 χιλιομέτρων.

Τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου.

Έτσι, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου έχουν διεξαχθεί τρεις σεισμοί μεγέθους τουλάχιστον 3 Ρίχτερ.

1.500 σεισμικές δονήσεις από τον Απρίλιο σε Νισύρο και Τήλο

Σεισμική δόνηση 3,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νίσυρο στις 11:50, σήμερα. Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 30 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Νισύρου, με εστιακό βάθος στα 17,9 χιλιόμετρα.

Αρκετά ασυνήθιστη χαρακτηρίζει τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Νισύρου και της Τήλου -με ανάρτησή του στο Facebook- ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Αναφέρει ότι η επιμένουσα σεισμικότητα δημιουργεί ανησυχία και αξίζει να αξιολογηθεί εκ νέου, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος γένεσης και άλλου ισχυρού σεισμού δεν έχει εκλείψει.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε στα τέλη Ιουνίου. Από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησε η σεισμική δράση στην περιοχή, έχουν καταγραφεί περί τους 1.500 σεισμούς.

Χθες σημειώθηκε ακόμα μία σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 20 χιλιόμετρα Νοτιο-Δυτικά της Νισύρου, σε εστιακό βάθος 14,4 χιλιομέτρων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected